6 dakika okuma süresi

Havuzlarda Hazır Sıva mı (Pebble), Porselen Karo mu?

Havuzlarda Hazır Sıva mı (Pebble), Porselen Karo mu?

Türkiye’nin en önemli otel zincirlerinden olan Elite World Hotels’in Teknik Koordinatörü Murat Kurt, Serapool Porselen ile olan iş birliklerini ve Serapool ürünlerini anlattı. Kurt, işletmeciler açısından temizlik ve hijyenin yanı sıra görselliğin de önemli olduğuna dikkat çekerek Natural Seri’deki Olcay Mix’in beklentilerini karşıladığını söyledi.

Röportajımıza sizi tanıyarak başlayalım. Bize biraz kendinizden ve Elite World otellerinden bahseder misiniz? 

Yaklaşık 15 yıldır grubun teknik koordinatörlük hizmetini sunmaktayım. Elite World Hotelleri, grupta sekiz otelle sektörde hizmet vermekte. Elite World Hotels, zincirin Anadolu Yakası'ndaki ilk oteli olan Elite World Asia Hotel (5*) ile Küçükyalı'da, Elite World Prestige Hotel (4*+) ve Elite World İstanbul Hotel ile İstanbul’un kalbi Taksim Talimhane’de, Elite World Van Hotel (5*) ile Van merkezde, Elite World Business Hotel (5*) ile Atatürk Havalimanı’na ve fuar alanlarına yakın konumuyla Florya’da, Elite World Europe Hotel (5*) ile İstanbul’un hızla gelişen iş merkezlerinden Basın Ekspres Yolu üzerinde, Elite World Marmaris Hotel (4*) ile yeşille mavinin buluştuğu Marmaris İçmeler’de, Elite World Hotels zincirinin tecrübesini ve ışıltısını yansıtan Elite World Sapanca Convention & Wellness Resort ile de iş, tatil ve wellness amaçlı konaklamalarınız için doğanın kalbinde, Sapanca’da misafirlerini ağırlıyor.

Türkiye’nin alanında en çok tercih edilen otellerinden biri olan Elite World Sapanca hakkında da bilgi verir misiniz? 

Şu an içerisinde bulunduğumuz Elite World Sapanca Hotel, grubun en büyük oteli.  500 odalı otelimiz, 230 bin metrekare kapalı alana sahip. Aynı zamanda 8 bin metrekarelik kapalı SPA alanı mevcut. Elite World Sapanca, misafirlerine SPA ritüelleri, non-invaziv anti-aging, holistik sağlıklı yaşam ritüelleri ve uygulaması kolay fitness programlarının eşsiz bir kombinasyonunu sunan, bölgesinin en kapsamlı SPA ve sağlıklı yaşam merkezi. Hatta şu an bu sektörde Türkiye’nin en büyük SPA merkezi olduğunu söyleyebilirim. 

İçerisinde üç yetişkin yüzme havuzu ve muhtelif küçük havuzlarla totalde yaklaşık 11 girilebilir yüzme havuzu ve buna bağlı olarak da yine dışarıda süs havuzları olmak üzere birçok havuzu olan bir tesis.

Bununla birlikte açık alanda 1 yetişkin yüzme havuzumuz, 1 çocuk yüzme havuzumuz ve aynı zamanda hem yetişkin hem de çocuk olmak üzere hizmet veren 1 aquaparkımız mevcut.  Tesisimiz içerisinde birçok aktivitelere olanak sağlanabiliyor.

Elite World Sapanca Hotel’de Serapool ürünlerini kullanmaya nasıl karar verdiniz? Tesisinizde Serapool’un hangi ürünlerini tercih ettiniz? 

3 yıl öncesinde, Elite World Sapanca Hotel’deki mevcut havuzlarımızda ilk etapta kullanmış olduğumuz pebble ürünlerle birlikte hizmete başladık. Yaklaşık 2-2,5 yıl bu ürünle devam ettikten sonra birçok farklı handikapları gördük. Pebble ilk defa kullandığımız bir üründü ve dolayısıyla tanımıyorduk. Havuzlarımızda birçok problemler, sıkıntılar oluşmaya başlayınca her zaman olduğu gibi yine Serapool Porselen firmasıyla iletişime geçerek burada nasıl bir ürün seçilebilir, nasıl bir dönüşüm sağlayabiliriz sorularına çözüm aradık. Birlikte karar vererek, şu an uygulamış olduğumuz Serapool Porselen ürünlerini tercih ettik. 

Özellikle Natural Seri’deki Olcay Mix ürünlerin, hem görsel olarak hem de hijyen açısından bizlere birçok avantaj sağladığını ve misafir memnuniyetini de üst seviyelere çektiğini gözlemlemiş olduk. 

Serapool Porselen’le tüm grubumuzda çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Yeni projelerimizde de tercihimiz yine Serapool’dan yana oldu. 

Serapool’la çalışmak size ne gibi avantajlar sağladı? Serapool kurum kültürünün ve ürünlerinin sizi cezbeden yönleri hakkında neler söylemek istersiniz?

Özellikle ürünün kalitesi, çeşitliliği ve mühendislik hizmeti anlamında Serapool Porselen ile bugüne kadar gerçekten çok uyumlu ve başarılı çalışmalar sergiledik. Burada özellikle Serapool’un ürün kalitesinden bahsetmek istiyorum.

Serapool Olcay Mix, porselen olması nedeniyle havuzlarda oluşabilecek bakteri ve kirliliği önlüyor. Olcay Mix ayrıca görsel anlamda da projelerimize çok güzel bir katma değer sunduğu için diğer seramik tarzı ürünlerle kıyaslanamayacak derecede farklılık yaratıyor.

Olcay Mix, doğal olması nedeniyle de gerçekten hem estetik açıdan hem de hijyen anlamında üst segmentte bir ürün. Şimdiye kadar havuzlarda kullandığımız tüm ürünlerden memnun kaldığımız için de sekiz otelde aynı şekilde yaklaşık 15 yıldır Serapool Porselen ile çalışmış olduk.

Serapool ile bundan sonraki iş birliğiniz nasıl sürdürmeyi planlıyorsunuz? 

Bu sektörde Serapool Porselen öncü bir firmadır. Bunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Bundan sonraki yeni projelerimizde de aynı şekilde Serapool Porselen ile devam etmeyi planlıyoruz. Ürün ve hizmet kalitesi anlamında, ürünlerin teslimi gibi konularda tüm yatırımcılara önerebileceğim bir firma. Yatırımcılar, uygulama noktasında ürünlerin ne kadar başarılı ve doğru bir tercih olduğunu kendileri de zaten görecektir. Bizim için en önemli konulardan bir tanesi de ürünlerin, istemiş olduğunuz terminlerde herhangi bir aksaklık olmadan teslimlerinin yapılabiliyor olması. Ticaret anlamında da karşılıklı ikili ilişkilerde birçok kolaylığın sağlandığını gördük ki zaten 15 yıllık ticaretin devamı, bizi bugün geldiğimiz noktaya taşıyor.

Olcay Mix’in hijyenik bir ürün olduğundan bahsettiniz. Bu ürün yoğun kullanıma sahip olan havuzlarınızda size nasıl bir kolaylık sağlıyor? Ayrıca gerek kullanım gerekse görsel açıdan nasıl tepkiler alıyorsunuz?

İşletmeciler olarak, insana hizmet sunduğumuz için hijyen, temizlik ve estetik görünüm bizim için büyük önem arz etmekte. Serapool Porselen bu yöndeki beklentilerimizi karşılıyor. Tüm grup otellerimizde hizmetimizi sorunsuz veriyoruz. Misafirlerimizden bu konuda gerçekten çok olumlu yorumlar alıyoruz. 

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Serapool Porselen’e teşekkür ediyorum, tüm yatırımcılara, işletmelere gönül rahatlığıyla öneriyorum.