16 dakika okuma süresi

Kışlık Havuz Örtüsü Nedir?

Kışlık Havuz Örtüsü Nedir?

Havuzunuzda bir koruma bulunmuyorsa ya da havuzunuz kapalı bir alanda değilse, kullanılamayan zamanlarda hava şartlarından, kir, toprak, çöp gibi dış etkenlerden dolayı kirlenir ve kötü bir görüntü verir. Havuz örtüsü, özellikle çetin geçen kış aylarında havuzu çevresel etmenlere karşı korumak için büyük avantaj sağlayan bir havuz muhafaza ekipmanıdır. Kış aylarında yaşanan fırtına, şiddetli rüzgar havuz içerisinde kir birikmesine ve tıkanmalara sebep olabilir. Yaz ayları boyunca sık sık kullanacağınız havuzu, bıraktığınız gibi temiz bir şekilde bulmak için havuz örtüsü kullanabilirsiniz.

Havuz örtüleri, yaşamı kolaylaştıran alternatiflerden biridir. Havuz üzerini kaplayan ince ve dayanıklı olan bu ürünler sayesinde havuz temizlik masraflarından da tasarruf etmiş olursunuz. Havuz örtülerinin ham maddeleri hem yırtılmalara hem de güneş ışınlarına dayanıklı olacak şekilde tasarlanır. Havuz üzerini tamamen kaplayan, yosun ve bakteri oluşumunu engelleyen bu özel ürünler çeşitli boyut ve renklerde üretilir.

Havuz örtüleri sayesinde havuzunuzu her zaman tertemiz görebilir, dilediğiniz an kullanabilirsiniz. Havuzunuza bir yatırım yapmak istiyorsanız, öncelikle  kışlık havuz örtüsü satın almaya karar  vermelisiniz. Kaliteli malzemelerle üretilen kışlık ve yazlık havuz örtüleri, hafif ve dayanıklıdır. Dışarıdan gelen kir ve atıkların havuz içerisine girmesini engel olur. Yosun ve bakteri oluşumunu engellemesi de bilinen en önemli faydalarındandır.

KIŞLIK HAVUZ ÖRTÜSÜ NE İŞE YARAR?

Yaz aylarında hemen her gün aktif bir şekilde kullanıma açık olan açık yüzme havuzlarının, yaz ayları kadar kış aylarında da korunabilmesini sağlayan havuz örtüleri hem zaman kaybından korur hem de tasarruf sağlar. Havuz örtülerinin yazlık ve kışlık olmak üzere iki çeşidi bulunur. Yaz aylarında ya da kış aylarında kullanılabileceğiniz havuz örtüleri, çevreden gelecek olan çöp, toz, kir gibi etkenleri havuzdan uzak tutar. Aynı zamanda şişme havuzlar için de alternatif örtüler vardır. Şişme havuz örtüsü sayesinde havuzlara dışarıdan girebilecek çöpler engellenir ve suyun temiz kalması sağlanır.

Havuz örtüleri, tam koruma ve sağlık açısından tercih edildiği gibi enerji tasarrufu sağlaması sebebiyle de çok kişinin seçimi olur.  Havuz örtüsü kullanan kişiler, tasarrufun en verimli halini elde etmiş olur. Tam koruma sağlayan havuz örtüleri, çocukların ve evcil hayvanların havuza düşme tehlikesini de ortadan kaldırır. Havuzun kirlenmesini önleyen havuz örtüsü, eğlence amaçlı kullanılan havuzların ömrünü ve kullanım süresini uzatır. Dış mekanlar kadar iç mekân havuzlarında da uzun ömürlü olan havuz örtüleri, kullanıcılarına konforlu bir kullanım sağlamayı amaçlar. .

Havuz örtüsü eğlenceden hoşlanan ve serin havalarda da yüzmek isteyen kullanıcılar için oldukça ideal bir seçimdir. Kaliteli bir kullanım konforu sunan havuz örtüleri, enerji tasarrufu sağladığı için havuzun sürekli boşaltılıp, doldurulmasını önler. Aynı zamanda havuzun iç cephesinin de korunmasını sağlar.

KIŞLIK HAVUZ ÖRTÜSÜNÜN AVANTAJLARI NEDİR?

Yaz aylarında da kullanılabilen havuz örtüsü, özellikle kış aylarında havuz sahiplerine büyük avantajlar sağlar. Kış aylarında olumsuz hava koşulları sebebiyle çok daha fazla toz, toprak ve kir bulunur. Bunların hepsi açık olan havuzların üzerine yerleşir ve zamanla hem kötü bir görüntü oluşturur hem de zaman ve maddi kayba sebebiyet verir. Tüm bu olumsuz etkileri ortadan kaldırmak için kışlık havuz örtüsü kullanmanın avantajlarını sıraladık.

  • HAVUZU TEMİZ TUTMAK

Havuz örtülerinin en büyük avantajlarından biri temizlik süresini kısaltmasıdır. Yüzme havuzu bakım süresini kısaltan havuz örtüleri, yüzme havuzu suyunda bulunan yaprakları, kalıntıları ve kiri uzak tutmaya yarar. Havuz suyunu uzun süre kristal berraklığında bırakmak için havuz örtüsünden yararlanmalısınız. Bir havuz örtüsüne sahip olarak, yüzme havuzunuzu sert kış koşullarından koruyabilirsiniz. Yüzme havuzunun üzerini kaplayacağınız bir havuz örtüsü ile havuz suyunun ısısı içeride tutulacaktır.  Çocuk havuzlarında da hijyen en az yetişkin havuzlara kadar önemlidir. Çocuk havuzu örtüsü ile çocuğunuzun her zaman temiz bir havuza girmesini sağlayabilirsiniz.

  • KİMYASAL MALİYETİNİ AZALTMAK

Havuz örtüleri düzenli bir şekilde kullanıldığında, havuzda oluşabilecek kir, toz ve toprak gibi kalıntıları uzak tutar. Böyle bir durumda da temizlik maliyetlerine ek bir külfet oluşmasını engeller. Havuzda kış aylarında yosun ve bakteri gibi kalıntıların oluşmasına engel olan örtüler, kimyasal bakım maliyetini azaltır. Hijyen ürünleri dendiğinde akla gelen bir diğer önemli unsur da kedi köpek gibi hayvanlar için hijyen önlemleri alınması için üstlenilecek maliyetlerdir. Araç arka koltuk kedi köpek örtüsü, havuz örtüsü kumaşları gibi araçları birçok dış etkenden korur. Bu da kullanacağınız temizlik ekipmanlarının maliyetini  düşürür.

  • GÜVENLİĞİ SAĞLAMAK

Yüzme havuzlarında koruma olmadığı zaman çocuklar ve hayvanlar için büyük bir risk doğmaktadır. Çocuklarda ve evcil hayvanlarda boğulma vakalarının yaşanmaması için bazı önlemler alınması gerekir. Gözetim olmayan bir yüzme havuzunuzun üzerinde, havuz örtüsünün olması, bu gibi kazaların yaşanmasını önlemek için oldukça faydalı olacaktır. Havuz örtüsü bir güvenlik aracı olarak değerlendirilebilir.

Yüzme havuzu üzerinde bir kalkan görevi gören havuz örtüsü küçük çocuklarınızın, evcil hayvanlarınızın ve yabancı ziyaretçilerin yanlışlıkla bir kaza yaşamasına engel olur. Havuz örtüleri bir gözetime ihtiyaç duymadan hem sizin hem de değer verdiğiniz insanların zarar görme ihtimalini ortadan kaldırır. Bestway havuz örtüsü satın alarak siz de güvenliğe yatırım yapabilirsiniz. Aldığınız bu örtü sayesinde sadece güvenliği sağlamakla kalmaz,  bütçenizden de tasarruf yaparsınız. 

Havuz örtüleri; ilave su, su arıtma kimyasalları ve temizlik ve bakım maliyetlerine olan ihtiyacınızı azaltır. Dolayısı ile işletme maliyetlerinde büyük bir tasarruf sağlayabilirsiniz.

  • ENERJİ TASARRUFU SAĞLAMAK

Yüzme havuzunun üzerinde yer alan bir havuz örtüsü, kapalı havuzlardaki havuz odasını havalandırmak için ihtiyaç duyulan enerji miktarının da önemli ölçüde azalmasını sağlar. Havuz örtüleri havalandırma ve egzoz fanlarına çok az ihtiyaç duymanızı, dolayısı ile enerjiden de tasarruf etmenizi sağlar. Buharlaşmaya engel olacağınız için sadece büyük enerji faturalarından tasarruf etmekle kalmaz, tamamlama suyundan da % 50 tasarruf edersiniz. Bunun yanında su arıtmak için kullanılan kimyasallardan % 60’a kadar tasarruf sağlandığı görülmektedir. 

Kapalı havuzlarda buharlaşma baskılandığı için havaya daha az aşındırıcı sanitasyon kimyasalı salınmış olur. Bu durum da aynı zamanda bina yapısında nem hasarını ve asidik korozyonu azaltır. Enerji tasarrufu sağlayan havuz örtülerinin birçok farklı avantajından bahsettik. Siz de tüm avantajlarından yararlanmak istiyorsanız bestway havuz örtüsü hakkında detaylı bir araştırma yaparak, kendi ölçülerinize en uygun ürünlerden birini satın alabilirsiniz.

KIŞIN HAVUZLARDA NASIL ÖRTÜLER KULLANILMALIDIR?

Yüzme havuzlarında özellikle kış aylarında bazı önlemler alınması gerekir. Bu önlemlerin başında havuz örtüleri gelir. Kış mevsiminde havuzu dış etkenlerden ve hava şartlarından korumanın önemini havuz örtüsü kullanmaya başladığınızda daha iyi anlayacaksınız. Kışlık havuz örtüsü sayesinde Hayvan, çocuk ve yetişkinlerin havuza düşme olasılığı ortadan kalkmış olur. Havuzun veranda bölümüne kanca ile pratik bir şekilde bağlanabilen örtüler, kancalar sayesinde gergin bir şekilde durur.

Hafif ve sağlam yapıya sahip olan kış örtüleri, havuzu güneş ışınlarından koruyacak şekilde tasarlanır. Bestway prefabrik havuz örtüsü, pratik kullanımı ve yosun, bakteri üremesini engelleme özelliği sayesinde de oldukça fazla tercih edilir. Kışlık havuz örtüsü seçenekleri 2 kullanım özelliğine sahiptir.

  • Otomatik havuz örtüsü
  • Manuel havuz örtüsü


OTOMATİK HAVUZ ÖRTÜSÜ

Otomatik havuz örtüsü, elektronik kontrollü bir üründür. Elektronik aksamı sayesinde örtü pratik bir şekilde geri çekilebilir olma özelliğine sahiptir. Uzaktan kumanda ile hareket ettirilen örtüler, sabit bir parçaya monte edilir. Kullanılan pistler ya da mekanizma, sınıfın altında ya da havuzun üstünde yer alabilir. Mutlaka havuz inşaatı sırasında eklenmesine gerek yoktur. Mevcut bir havuza da rahatlıkla eklenebilir. Otomatik havuz örtülerinin çeşitli renk ve boyutları bulunmaktadır. Otomatik bir örtü seçimi ile birçok avantaj elde edebilirsiniz. 3 önemli avantajı aşağıda sıraladık.

  1. Emniyet avantajı: En önemli konu güvenliktir. Yüzme havuzunuzda bir koruma katmanı olduğunu bilmek, daha rahat olmanızı sağlar. Havuz hareketsiz haldeyken yalnız bir şalteri çevirmek ve kapağı kapatmak yeterli olur. Güvenli ve pratik bir seçim yapmak istiyorsanız, otomatik havuz örtüleri ideal bir seçim olacaktır.
  2. Tasarruf avantajı: Otomatik bir havuz örtüsü ile işletme maliyetlerinde büyük ölçüde azalma sağlanabilir.
    1. Isıtma: Otomatik havuz örtüsü sayesinde havuz sıcaklığı korunabilir. Havuzun örtü ile kapatılması su buharlaşmasını ve ısı kaybını hemen hemen % 70 oranında azaltmış olur.
    2. Kimyasal: UV ışığına maruz kalan klor, parçalanır ve dağılır. Havuzu kullanmadığınız zamanlarda kapattığınızda, havuzdaki kloru koruyabilir ve bu kimyasalın ömrünü uzatabilirsiniz. Havuzlardaki bir diğer problem de buharlaşma yoluyla kimyasalları kaybetmesidir.  Kapak kullanıldığında buharlaşma kesilmiş olacağı için kimyasalların ömrü uzamış olur.
    3. Elektrik: Otomatik örtü ile havuzun filtrasyonu için gereken enerji miktarı azalır. Otomatik kapak kir ve kalıntıların, yaprakların dışarıda kalmasını sağlar. Bu da suyun daha az kirlenmesine yardımcı olur. Havuz pompası ve havuz filtresi daha az güç harcayacağı için elektrik de daha az harcanmış olur.
    4. Su: Otomatik örtüler, suyun buharlaşmasını % 90 oranında azaltır. Havuzu kullanmadığınız zamanlarda kapalı tutarsanız, havuza sürekli su ekleme ihtiyacınız da ortadan kalkar.
  3. Kolaylık avantajı: En önemli faydalarından biri de kullanım avantajı sağlamasıdır. Otomatik havuz örtülerini kullanmak oldukça pratiktir. Havuzun daha düzenli olacak şekilde kapatılmasını sağlar. Otomatik bir havuz örtüsüne sahipseniz havuzunuz daha temiz, sıcak ve güvenlidir. Temizlik ve bakım için ayrılacak zamanın azalması ve tasarruflu olması, havuz sahiplerinin daha keyifli zaman geçirmelerini sağlar. Ayrıca bahçelerinizde kullanacağınız şişme havuzlar için de çeşitli alternatifler bulunmaktadır. Bestway şişme havuz örtüsü pratik kullanım özelliği ile kullanıcıların dikkatini çekmeyi başarıyor.

MANUEL HAVUZ ÖRTÜSÜ

Özellikle yazlık havuzlar kısa bir süre kullanıldığı için kalan zamanlarda havuza serilen kalın bir örtü koruyucu olacaktır. Havuzu her türlü yabancı maddeden koruyacak bu örtüler, pratik bir şekilde serilebilir. Manuel havuz örtüleri yanlardan sıkıca gerilerek havuzun üzerine serilir.  Uzun süre kullanılmayan havuzlarda tüm alanı kalın bir örtüyle kaplamak, havuzda tam bir koruma sağlamayı amaçlar.

Havuzu yaz aylarında tekrar kullanmak istediğinizde temiz bir havuzun sizi bekliyor olması oldukça önemli bir konudur. Manuel örtülerin en büyük özelliklerinden biri mevsimsel şartlara daha dayanıklı olmalarıdır. Kendiliğinden açılıp kapanma özelliğine sahip olmadıkları için başkaları tarafından kolayca açılıp kapanmasını da engeller. Havuz altı örtüsü fiyatları da otomatik örtülerle kıyaslandığında daha uygundur.

Havuzunuzun taban temizliğinde zamandan ve maliyetten tasarruf etmek istiyorsanız her iki örtü çeşidinden de bulundurmanız oldukça önemlidir.

HANGİ TÜR HAVUZLARDA ÖRTÜ KULLANILMALIDIR?

Yüzme havuzu için üzerinde durulması gereken en önemli konulardan biri, havuz örtü sistemleridir. Özellikle yaz aylarında sık kullanılan yüzme havuzları, uygun şartlar yaratıldığında kış aylarında da sık sık tercih edilebilir. Bu kadar önemli bir konuyu göz ardı etmeyen havuz sahipleri hangi tür havuzlarda havuz kapama örtüsü kullanılabileceği ile ilgili araştırma yapar.

Kışlık havuz örtüsü kullanılabilecek havuz türleri:

  • Özel Havuzlar
  • Olimpik Havuzlar
  • Otel Havuzları
  • Tuzlu Su Havuzları
  • Taşmalı Havuzlar
  • Sonsuzluk Havuzları
  • Prefabrik Havuzlar
  • Çocuk Havuzları vb.

Tabi ki kışlık havuz örtüsü, kapalı mekanlarda inşa edilen havuzlar için gerekli bir önlem değildir. Yukarıda ifade ettiğimiz havuz çeşitleri ve diğer tüm açık mekan havuzlarında kışlık havuz örtüsü kullanılabilir.

Yüzme havuzları üzerine serilen havuz örtüleri, prefabrik havuz ve diğer zemin üstü tüm havuzlarda kullanılabileceği gibi şişme havuzlarda da güvenle kullanılabilir. Bu  havuz ekipmanını  kullanmak oldukça kolay olduğu gibi temizliği de son derece  pratiktir. Kullanıcıların hem zamandan hem de maliyetten tasarruf etmelerini sağlayan örtüler, havuz açık kaldığı süre boyunca kir, çöp ve toz gibi dış etkenlerden havuzu koruyor.

Böylece yüzme havuzu sahipleri, kendi havuzlarının ölçüsüne en uygun ürünler arasından seçim yapabilecek pek çok seçenekle karşılaşıyor. Havuz örtüleri, yüzme havuzları için satın alınabilecek en pratik ekipmanlardan biridir. Havuz örtü seçeneklerinden birine sahip olan yüzme havuzu sahipleri, bahçelerini süsleyen havuzlarında havadan gelebilecek türlü kir ve kalıntıları önleyebilir. Havuz temizlik ve hijyen şartlarının sağlanmasına yardımcı olan örtüler, huzurla yüzme keyfi sağlar.

HAVUZ BRANDASI VE HAVUZ ÖRTÜSÜ ARASINDAKİ FARKLILIKLAR NELERDİR?

Havuz koruma örtüsü, her mevsime göre uyum sağlayacak şekilde, sağlam branda kumaşından üretilir. Özellikle kış aylarında kullanıma kapatılan havuzlar için en önemli havuz ekipmanlarından biri havuz kapama örtüsü olarak bilinir. Havuz kapama örtüsü, üretildiği sağlam branda kumaşı ile dışarıdan gelecek tüm etkenlere dayanıklıdır. Manuel ya da otomatik havuz örtülerinde kullanılan brandalar oldukça pratik bir kullanıma da sahiptir. Germe yöntemi ile havuza serilen brandalar sayesinde havuzunu kullanmadığınız zamanlarda tüm çevresel etkenlerden korursunuz.

Ayrıca güvenlik önlemi almak için de tercih edilen havuz brandaları uzun ömürlü kullanıma sahiptir. Her ölçüde yüzme havuzunda ve  şişme havuzlarda tercih edilebilir.

HAVUZ ÖRTÜSÜ KIŞLIK HAVUZ BAKIMI İÇİN ÖNEMLİ MİDİR?

Kış aylarında sert hava koşulları, havuz sularını da olumsuz yönde etkiliyor. Bu sebeple de kış aylarında havuz sularını koruyacak önlemler almak çok önemlidir. Havuz kışlık bakım önerileri içinde ilk sırada havuz örtüleri yer alır. Açık ya da kapalı yüzme havuzları kış aylarında yaz aylarında olduğu kadar sık kullanılmayabilir. Özellikle evlerin bahçelerinde yer alan açık havuzlar kış aylarında neredeyse hiç kullanılmaz.

Hem kimyasal masraflar hem de elektrikten tasarruf etmek için kış aylarında havuz ekipmanlarınızı eksiksiz olarak kullanmalısınız. Havuz taban örtüsü içinden yapacağınız seçimlerle kış aylarında havuzunuzu kötü hava koşullarından ve tüm dış etkenlerden koruyabilirsiniz. Ayrıca aldığınız bu önlemle sadece havuzunu değil, bütçenizi de koruyabilirsiniz. Oldukça fazla ürün seçeneğine sahip olan havuz örtüleri, çeşitli renk ve boyutlarda üretilir. Havuzunuza en uygun ürünü seçmeden önce küçük bir araştırma yapmak işinizi kolaylaştıracaktır.

Kış ayları için aldığınız bu küçük önlemle hem temiz bir su ile yaza başlamış olacaksınız hem de ekipmanlarınızı, havuzunuzu korumuş olacaksınız. Müstakil havuzların kış boyunca açık kalması, hem maliyeti hem de tehlikeyi arttırır. Özellikle evlerinde evcil hayvan olanlar için en büyük risk havuza düşmeleridir. Aldığınız havuz örtüsü ile bu riski de ortadan kaldırmış olacaksınız. Birbirinden farklı seçeneklerle piyasaya sürülen havuz örtüleri ile üreticiler çocuklarınızı da unutmuyor.

Çocuk havuzlarınız için bulacağınız havuz örtüsü fiyat seçenekleri içinden yapacağınız seçimle çocuklarınız için de riski ortadan kaldırmış olacaksınız. Havuz örtüsü sayesinde, hem siz hem de sevdikleriniz pırıl pırıl bir suda yüzmenin keyfini çıkarabilirsiniz.