8 dakika okuma süresi

Havuzlar İçin En İdeal Malzeme Porselendir

Havuzlar İçin En İdeal Malzeme Porselendir

Havuz sektöründe, 27 yılı aşkın bir tecrübeye sahip olan Anka Havuz Kurucusu Serpil Kesen, Serapool Porselen’in İstanbul’daki showroomunu ziyaret etti. Havuzun içerisinde kullanılan kimyasalların, tuz ve asitlerin doğal taş gibi kaplama malzemelerinde reaksiyona neden olduğunun, bu nedenle havuz projelerinde kesinlikle doğal taş kullanmadıklarının altını çizen Serpil Kesen; “Doğal taşın kullanıldığı havuz imalatlarında birçok problem yaşıyoruz. Serapool ürünleri %100 porselen olmasından dolayı bu teknik detay sorunsuz olarak çözülüyor. Havuzda porselen ürün kullanmamız şart. Havuzlar için en ideal malzeme porselendir.” diyerek sözleri tamamladı.

Showroom ziyaretinde Natural Seri’ye eklenen yeni ürünleri büyük bir beğeni ile inceleyen Serpil Kesen, özellikle Gold Stone aynalı havuz karosunu çok beğendiğini söyleyerek, ürünün önünde bir fotoğraf çektirdi.

Kurulduğu günden bu yana Serapool Porselen ürünlerini projelerinde kullandıklarını söyleyen Serpil Kesen, kendisiyle yaptığımız keyifli söyleşide neden Serapool’u tercih ettiğini anlattı.

Anka Havuz Kurucusu Serpil Kesen

Öncelikle sizi biraz tanıyabilir miyiz? Havuz sektörüne girmeye nasıl karar verdiniz?

Havuz sektörüne girme hikâyem tamamen tesadüfler ile oluştu. Üniversite eğitimim akabinde deneyim kazanmak için başvurduğum ilk işim havuz sektöründeydi. Havuz sektörü beni o kadar içine aldı ki kısa iş deneyimi diye başladığım bu sektörde serüvenim şu an 27 yılını tamamladı. Özellikle kurucusu olduğum Anka Havuz firması ile son 15 yılda hem Türkiye’de hem de yurt dışında sadece taahhüt projeleri değil, danışmanlık da sunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Hayatımda iyi ki kendime bu alanda uzmanlaşmayı seçmişim diyorum. Dinamiği çok yüksek bir sektör. Yapı, teknoloji ve estetiğin güzel bir harmanlanması mevcut. Bu, ister istemez bu sektördeki bizleri de dinamikleştiriyor. Kendi açımdan, sektörün enerjisi ile kendi enerjim birleştiğinde ortaya çok güzel projeler çıkarabildiğimi düşünüyorum. Bu çağda insanın keyif aldığı bir işe sahip olması çok güzel bir duygu ve ben o kadar şanslıyım ki çok sevdiğim bir alanda iş yapıyorum.

Serapool Porselen ile iş birliğiniz ne zaman ve nasıl başladı? 

Serapool Porselen ailesi ile tanışmam ve onların ürünlerini projelerimizde kullanmam 1990’lı yılların sonlarında başladı. Serapool Porselen ürünlerinin Türkiye’deki ilk kullanıcılarından birisiyim diyebilirim. Özellikle o yıllar için ürün kalitelerinin dünyaca bilinen İtalya üretimi muadillerinden hiçbir farkının olmaması bizi çok etkilemişti. Bazı özel projelerimizde detay taleplerimize her zaman anında çözüm üretmişlerdi. Bu ortak çalışmalarımızın Serapool ürün portföyünün gelişmesinde naçizane katkıları olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla Serapool ailesi ile mazim hem çok eski hem de profesyonel anlamda karşılıklı çok verimli olmuştur.

Serapool Porselen vizyonu ile ilgili en çok dikkatinizi çeken, en beğendiğiniz noktalar neler?

Öncelikle Serapool’un porselen havuz kaplama malzemeleri konusunda dünyaya kendini ispatlamış bir Türk markası olmasından son derece gurur duyuyorum. Bizlere sadece kalitesi yüksek, uzun ömürlü, dayanıklı ve güvenilir havuz ürünleri sunmanın ötesinde, geniş ürün yelpazesine sahip olması, tamamlayıcı ürün portföyü ile bizlere farklı seçenekler sunması çok büyük bir avantaj. Serapool firmasının vizyon anlamında en dikkatimi çeken özelliği dünya genelinde trendleri yakından takip ederek bizlere anında bu trendleri ulaştırmaları. Projelerimize, mimari ekipleri ile sınırsız destek sunmaları bizim gibi havuz taahhüt firmalarına tam anlamıyla bir çözüm ortaklığı sağlamaktadır. Uluslararası standartlarda üretim yapan, kendini sürekli geliştiren ve böylece sektöre de yön veren Serapool gibi bir markayla yol arkadaşlığı yaptığımız için çok memnunum.

“Bölgesel iklim değişikliklerini absorbe etmesi de Serapool markasını tercih etmemizdeki en büyük sebeplerden biridir.”


Serapool Porselen ile çalışmak size ne gibi avantajlar sağladı? 

Teknik bir mekân olan havuzlar için en ideal kaplama malzemesi porselendir ve Serapool markası bu en uygun ürünü dünya çapında üreten bir marka. Kaliteli bir malzemeye anında ulaşabilmek bizler için en büyük avantaj. Havuzda oluşan teknik sorunlara doğru cevap vermesi, içbükey, dışbükey gibi tamamlayıcı parçalar ile porselen ızgaralar, teras kaymazları ve havuz tutamakları gibi çok sayıda ürünü bünyelerinde üretiyor olmaları işimizi oldukça kolaylaştırıyor. %100 porselen olarak, bölgesel iklim değişikliklerini absorbe etmesi de Serapool markasını tercih etmemizdeki en büyük sebeplerden biridir.

Serapool Porselen ürünlerinin projelerimize görsel ve teknik anlamda çok fazla katkısı var. Kol kola yürümemize neden olan unsurlardan birisi de budur.

Serapool Porselen ürünlerine olan ilgiyi nasıl değerlendiriyorsunuz? Özellikle Natural Seri havuz sektörüne nasıl bir vizyon kattı? 

İnsanlar havuz yaptırmaya karar verdiklerinde kendilerini mutlu hissettirecek, sevdikleri ve aileleri ile hoş vakit geçirecekleri bir alan düşünürler. Anka Havuz olarak bizler de müşterilerin bu isteklerine kaliteli taahhüt yanında doğru, sağlıklı malzeme ile görselliği ve enerjisi yüksek ürünler sunarak karşılamaya çalışırız. Projelerimizde müşterilerimize bu detayları aktarırken Serapool marka ürünlerini önerdiğimizde müşterilerimiz de aynı doğrultuda malzemenin kalitesinden ve çeşitliliğinden ortaya iyi sonuçlar çıkacağını anlıyorlar. Birçok müşterimiz, süreç içerisinde marka tercihlerini zaten kendileri yaparak Serapool’u seçiyorlar. Bu da müşteriye proje sonunda ortaya güvenli ve iyi bir iş çıkacağını hissettiriyor. Gerçekten de harika havuzlar ortaya çıkıyor. Bu yüzden biz de çok keyifle çalışıyor, insanlara gönül rahatlığıyla Serapool markasını öneriyoruz.

Serapool’u diğer havuz kaplama malzemelerinden ayıran özellikleri neler sizce? Ürünlerle ilgili en beğendiğiniz noktalar hangileri?

Sektörde birçok meslektaşımız ve mimar arkadaşımız malzeme tercihinde doğal taş ürünlerini talep edebiliyorlar. Ancak havuzlar teknik mekânlardır, dolayısıyla mekanik anlamda dezenfeksiyonda kullandığımız birçok materyal havuz kaplama malzemesi ile sürekli temas halindedir. Havuzun içerisinde kullanılan kimyasallar, tuz ve asitler bu tarz kaplama malzemelerinde reaksiyona neden oluyor. Bu nedenle kesinlikle doğal taş kullanamıyoruz. Doğal taşın kullanıldığı havuz imalatlarında birçok problem yaşıyoruz. Serapool ürünlerinin %100 porselen olmasından dolayı bu teknik detay sorunsuz olarak çözülüyor. %100 porselen havuz karosunun en büyük avantajı su emme oranının düşük olmasıdır. Su emme oranının düşük olmasından kaynaklı donma olaylarına karşı dayanıklıdır. Aynı zamanda havuz içinde kir ve bakteri oluşmasını da önleyerek hijyen sağlayan bir ürün olarak karşımıza çıkmaktadır. Sağladığı bu özelliklerden dolayı Serapool ürünlerini kullanmaktayız.

İnsanlar son yıllarda daha çok doğal ürünlere yönelmeye başladı. Serapool de son çıkardığı Natural Seri ile bu doğallığı bize kazandırdı. %100 porselen ürünler ürettiği için bizi cezbediyor. Havuzda porselen ürün kullanmamız şart. Havuzlar için en ideal malzeme porselendir. Hem tasarımsal hem de fonksiyonellik anlamında projelerimize değer katan Serapool ile daha uzun yıllar beraber çalışacağımızı düşünüyorum.


Havuzlar İçin En İdeal Malzeme Porselendir
Havuzlar İçin En İdeal Malzeme Porselendir

Serpil Kesen

Anka Havuz Kurucusu

Serpil Kesen