7 dakika okuma süresi

“Serapool’la Havuzumda Yaratmak İstediğim Doğal Görüntüyü Yakalayabildim”

“Serapool’la Havuzumda Yaratmak İstediğim Doğal Görüntüyü Yakalayabildim”

Bodrum Bitez’deki evinin her detayını kendisi tasarlayan Mimar Duygu Çakır Eroğlu, Serapool’un Natural Seri’de yer alan Antique Grey ürünlerini kullanarak doğal görünüme verdiği önemi yüzme havuzuna da yansıttı. 

Mimar Duygu Çakır Eroğlu ile havuz başında bir araya geldik ve kendisiyle havuz kaplama malzemesi seçerken nelere dikkat ettiğini, neden Serapool’u tercih ettiğini konuştuk. Yüzeyindeki doğal taş dokusuyla doğal bir atmosfer yaratan Antique Grey ile döşeli yüzme havuzu ise sohbetimize ayrı bir keyif kattı...

 

Öncelikle sizi biraz tanıyabilir miyiz?

Mimarlık Fakültesi’nden mezun olduktan sonra İstanbulda üç- dört yıl mimarlık bürolarında çalıştım. Daha sonra iş için Bodruma geldim,12 yıldır da Bodrumda yaşıyorum ve çalışıyorum.   

Son yıllarda daha çok kişiye özel tasarımlara ve projelere yöneldim. Çünkü bir evin baştan sona kişiye özel tasarlanması gerektiğini düşünüyorum. Ev, orada yaşayacak insanların ihtiyaçlarına göre şekillenmeli. Ben de bir projenin başından sonuna kadar hepsini kişiye özel olarak tasarlamaya çalışıyorum. Böylesini daha doğru buluyorum.

Bir mimar olarak kendi kullanacağınız yüzme havuzu projenizde en çok nelere dikkat ettiniz? Projede kullandığınız ürünlerin seçiminde olmazsa olmaz kriterleriniz neydi?

Tüm yaptığım tasarımlarda ve kendi evimde de genel olarak doğallığı ön planda tutuyorum. Kullandığım tüm malzemelerin doğal ya da doğal görünümlü olmasına çok dikkat ediyorum. 

Havuz tasarımında da beni en çok cezbeden doğal taş görünümüydü. Bu nedenle Serapoolun Antique Grey tonunu çok beğendim. Aynı renk, dokuz farklı tonla üretiliyor. Bu da doğal görünümü pekiştiriyor. 

Antique Grey, denizin içindeki taşın rengiyle aynı. O yüzden bu rengi görünce hiç düşünmeden Tamam, aradığım renk bu.” dedim. Havuz su dolduğunda ortaya güzel bir turkuaz rengi çıktı. Serapoolla havuzumda yaratmak istediğim doğal görüntüyü yakalayabildim.

Bunun dışında, havuz söz konusu olunca kullandığınız malzemenin hijyenik olması büyük önem kazanıyor. Havuzda çocuklarımız yüzüyor. Güvenliği düşündüğümüz gibi hijyeni, sağlığı da düşünmek zorundayız. Havuzda hijyeni sağlamak için de porselen karo tercih ettim. Ayrıca büyük ebatlı karo kullandığınızda derzler daha az oluyor. Böylelikle daha hijyenik bir havuz elde etmiş oluyorsunuz. Klasik 5x5 cam mozaiklerde çok sayıda derz mevcut. Serapool ürünlerinin ise ebatları büyük, derz sayısı az. Porselen malzeme zaten hijyenik bir ürün. Dolayısıyla benim için havuzda olmazsa olmaz kriter olan hijyeni Serapoolla sağlamış oldum. 

Serapoolun projenize kattığı değer konusunda neler söylemek istersiniz?

Benim için bitişlerin birbirini tamamlaması çok önemliydi. Serapool dışbükey parçalar sayesinde havuz kaplamasında sonlamalar çok estetik ve güzel durdu. Bu ürünlerle havuzda keskin köşe olmasına gerek kalmıyor veya havuz porselenini başka bir malzemeyle sonlandırmanız gerekmiyor. Hem estetik hem de güvenlik açısından bu çok önemli. Dışbükey parçalarla sonlamalar son derece başarılı oldu. Serapool bu işi gerçekten iyi yapıyor. 

Serapoolun havuzuma kattığı bir diğer değer de porselen ızgaralar oldu. Plastik ızgaralardan sonra porselen ızgaraları görmek çok hoş çünkü görüntü muhteşem değişiyor. Plastik ızgaralardan artık çok sıkılmıştık, yaptığımız işi iyi göstermiyordu. Havuzu aynı malzeme ile bitirmek, ızgaraları da aynı malzemeden kullanmak havuza estetik bir görünüm katıyor. Aynı desen, aynı doku, aynı renk, aynı porselen, tüm havuzda uyumlu bir birliktelik sağlıyor. Bu yönü çok hoşuma gitti. Çok güzel bir detay olarak düşünülmüş.

Serapool ile iş birliğiniz sırasında en beğendiğiniz noktalar neler oldu? Özellikle kalite, ebat, çeşitlilik, estetik değerler ve kurum kültürü açısından beklentileriniz karşılandı mı?  

Serapoolla iş birliğimde en beğendiğim nokta fabrikanın verdiği teknik destek oldu. 

Serapool karolarını dışbükey parçalarla birlikte kullandığınızda her zamanki uygulamalardan farklı oluyor. Dolayısıyla havuzu döşeyecek ustayı doğru yönlendirmek gerekiyor. Ustayı yönlendirmek de mimarın işi ama fabrikadan uygulama konusunda teknik destek almak çok önemli. Çünkü malzemeyi en iyi tanıyan fabrika. Bu konuda Serapooldan gerekli desteği aldığımı söyleyebilirim. Bunun dışında satış sonrasında bayinin bizi yönlendirmeleri de gerçekten başarılıydı. Tabi ki ürün seçiminde bunlar çok etkili oldu. 

Serapool’la ilgili en beğendiğim noktalar; detaylar ve sonlamalar oldu. Dışbükey parçalar, köşe detayları ürüne gerçekten değer veriyor. Ürün karşılığını vermezse sizin tasarımınız görünmüyor. Ürününüz kaliteli olduğunda daha rahat hissediyorsunuz, yaptığınız iş de kendini güzel gösteriyor. O yüzden bir mimar için kaliteli ürün seçmek her zaman çok önemli. Serapool porselen karolarının çok kaliteli olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Serapoolla havuzumda istediğim sonucu elde edebildim. 

Havuz yaptıracak olan kişilere tavsiyeleriniz neler olur? Onlara Serapool hakkında neler söylemek istersiniz?

Mutlaka fabrikadan teknik destek istesinler, ustayı da o şekilde yönlendirsinler. Özellikle köşe detaylar ve dışbükey parçalarla birlikte kullanılıyorsa uygulama önem kazanıyor.    

Eşimin işinin bir parçası da havuz mekaniği. Kendisi de Serapool ürünlerini sık sık kullanıyor. Kullanıcılar Antique Grey tonlarının uygulama sonrası havuzdaki son halini çok merak ediyor. 

Bu tonların suyla birlikte nasıl bir renk alacağına dair merak oluşuyor. Evimize davet ediyoruz, ortaya çıkan turkuaz rengini şaşkınlıkla karşılıyorlar. İnsanlar genelde gri bir havuz görmeyi bekliyor. Doğal bir ton, turkuaz rengi beğeniyle karşılanıyor. Ben de bundan dolayı gayet mutluyum. Çok güzel tepkiler alıyorum. Gri tonları havuzumda kullanmaktan son derece memnunum, herkese tavsiye ediyorum. 

“Serapool’la Havuzumda Yaratmak İstediğim Doğal Görüntüyü Yakalayabildim”
“Serapool’la Havuzumda Yaratmak İstediğim Doğal Görüntüyü Yakalayabildim”

Duygu Çakır Eroğlu

Mimar Duygu Çakır Eroğlu