4 dakika okuma süresi

Serapool Natural Seri İle Havuzlarda Fark Yaratan Tasarımlar…

Serapool Natural Seri İle Havuzlarda Fark Yaratan Tasarımlar…

Öncelikle sizi biraz tanıyabilir miyiz? Mesleki geçmişinizden ve imza attığınız projelerden kısaca bahseder misiniz?

Tabi ki. İsmim Can Çuhadar. Yeditepe Üniversitesi’nden 2010 yılında, Mimarlık bölümünden mezun oldum.

Ailemin 37 sene önce kurduğu As Tasarım - Mimarlık firmasında, yaklaşık 12 senedir çalışmaktayım. Ağırlıklı olarak konut ve ofislerin tadilat, dekorasyon işleri ile ilgileniyoruz. Bunun yanında kendi bünyemizde bulunan mobilya imalatımız ile müşterilerimize hizmet sağlıyoruz.

Bir mimar olarak havuz projesi tasarımda en çok nelere dikkat ediyorsunuz? Siz iyi tasarlanmış bir yüzme havuzunu nasıl tanımlarsınız?

Havuz tasarımında, ilk olarak müşterimin ihtiyaçlarını ve yaklaşımını göz önünde bulunduruyorum. Bunu şöyle açabiliriz, havuz bizim için odak noktasında bir spor alanı mı yoksa keyif köşemiz mi? Bu sorunun cevabı doğrultusunda, alanın peyzajı ve evin mimarı unsurlarıyla bütünleşmiş bir havuz tasarımını, iyi kabul edebiliriz.

Havuz tasarımının mimari projeye katkısını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Havuz, özellikle pandemi nedeniyle kendi alanımıza döndüğümüz bu günlerde, ailemiz ve yakınlarımız ile keyifli vakit geçirebileceğimiz, aynı zamanda zihnimizi ve bedenimizi dinlendirebileceğimiz bir alandır. Bu karakteri ile var olduğu her projede, peyzajla birlikte mimari tasarıma değer katar.

Serapool ile iş birliğiniz nasıl başladı? Bir mimar olarak Serapool vizyonu ile ilgili en çok dikkatinizi çeken unsurlar neler oldu?

Senelerdir havuz içlerinde ufak mozaikler, çevresinde mermer veya granit bordürler, plastik savak ızgaralar görüyoruz. Tasarımlar geliştikçe, malzemelerin de buna paralel olarak gelişmesi ve değişmesi gerekiyor. Serapool ile iş birliğimiz çok daha öncesine dayanmasına rağmen, Natural Serisi ile renk, ebat, detay beklentimiz fazlasıyla karşılandı ve iş birliğimiz, bir çözüm ortaklığına dönüştü. Bu sayede, materyal ve renk uyumsuzluklarından kurtulup, daha estetik, bütünsel ve dayanıklı tasarımlar ortaya çıkarabiliyoruz.

Çeşme’deki villa havuzunda kullandığınız ürünleri seçerken sizin için olmazsa olmaz kriterler nelerdi? 

Bu tasarımda hijyen, güvenlik ve renk bizim için en önemli kriterlerdi. Büyük malzeme ebadı ile hem temizlik kolaylığı hem de hijyeni sağlamış olduk. 

Kaymazlık ve iç – dışbükey malzemeler ile havuz içinde ve çevresinde güvenliği, renk çeşitleri ile de tasarımsal bütünlüğü yakaladık.

 

Havuz içinde, Natural Seri’de yer alan Olcay Mix’i kullanmanızda hangi faktörler etkili oldu?

Bu tasarımda genel olarak havuzlarda gördüğümüz mavi tondan uzaklaşmak istedik. Renk geçişlerinin daha belirgin olduğu, hareketli ve yeşil tonları aradık. Olcay Mix, bu anlamda beklentilerimizi fazlasıyla karşıladı. 9 farklı renk tonundan, beğendiğimiz 4 tondaki ürünü kullanarak, kendi tasarımımızı oluşturduk. 

Su kotu hizasından itibaren, havuz çevresinde ve oturma grubunda ise daha dingin tonlardaki Antique Grey’i kullandık. Böylece havuzun iç kısmını daha ön plana çıkarmış olduk.

Havuz projesinde özel detaylar olduğunu görüyoruz. Havuz başı oturma grubunda porselen karolar kullanma fikri nasıl gelişti? Bu uygulama ile neyi amaçladınız?

Yazlık konutlarda, bahçe mobilyalarının depolanması genellikle sorun oluşturmaktadır. Bu örnekteki gibi sabit elemanlar, bizi hem depolama derdinden kurtarıyor ayrıca yüzey kaplaması sayesinde tasarımı daha kalıcı kılıyor. Her mevsim, ev sahibi yüzeyi kolayca temizleyip, minderlerini koyarak oturma grubunu kullanımına kolayca hazır hale getirebiliyor. Ayrıca kullandığımız karoların dış ve içbükey parçalarının olması, kullanıcıya hem güvenlik açısından hem de estetik açıdan avantaj sağlıyor.

Serapool’un projenize kattığı değer konusunda neler söylemek istersiniz? Özellikle kalite, ebat, çeşitlilik, estetik değerler ve sıra dışı taleplere cevap verme açısından beklentileriniz karşılandı mı? 

Serapool, Natural Seri ile tasarım ve çözümde, bize olanaklar sunuyor. Bu da işimizi kolaylaştırıp, tasarımımızda ince detaylar yaratmamıza zemin hazırlıyor.

Son olarak neler söylemek istersiniz? Havuz yaptıracak olan kişilere tavsiyeleriniz neler olur?

Havuz yaptırırken; tasarımı, malzemesi ile size keyif veren, hizmet eden, hijyenik ve zamansız çözümlere yönelmelerini, tavsiye ederim.

Serapool Natural Seri İle Havuzlarda Fark Yaratan Tasarımlar…
Serapool Natural Seri İle Havuzlarda Fark Yaratan Tasarımlar…

Can Çuhadar

As Tasarım

Mimar Can Çuhadar