23 dakika okuma süresi

Serapool, Havuz Güvenliği ve Sağlık İçin İnovatif Çözümler Sunar

Serapool, Havuz Güvenliği ve Sağlık İçin İnovatif Çözümler Sunar

Yüzme havuzlarına, bütünsel ve sürdürülebilir yaklaşım ile tamamı porselenden imal edilmiş, kapsamlı ve zengin havuz karosu koleksiyonları sunan Serapool Porselen, havuzlarda güvenliği ön planda tutuyor. Porselen kaplamaların havuz güvenliği ve insan sağlığı için önemini konuştuğumuz Serapool Porselen Kurumsal İletişim Müdürü Öznur Doğan, güvenli havuzlar için kaymazlık sınıfının belirlenmesinde önem taşıyan standart ve testleri, Serapool’un AR-GE çalışmalarını ve Serapool’un havuz güvenliği için sunduğu çözümleri anlattı.

Havuz kaplaması olarak porselen, seramik, cam mozaik, pebble ve doğal taş gibi malzemeler kullanılabiliyor. Kaliteli ve estetik görünüme sahip havuzlar için porselen kaplamaların önemi nedir? Porselen karolar güvenlik, hijyen, işçilik ve maliyet açısından kullanıcılara nasıl avantajlar sunuyor?

Porselen, havuz sektörü için gerçekten büyük bir inovasyon. Çünkü porselen, işlevsellik ve dayanaklılığı, hijyen ve şıklıkla birleştiren bir malzeme. Bu noktada, kalite ve işlevsellik açısından çok fazla alternatifi bulunmuyor. Diğer materyaller, porselenin sağladığı dayanıklılık, bakım ve temizlik kolaylığı, estetik görünüm gibi özellikleri sağlamak konusunda geride kalabilir. Havuz karolarında porselen kullanımının en ideal seçenek olduğunu özellikle vurgulamak isteriz. Hem kalabalık kullanıcı kitlesine sahip olan yüzme havuzları hem de konutlarda kullanılan ve daha az kişinin kullanımında olan yüzme havuzlarında sağlıklı ortam oluşması son derece önemlidir. Dolayısıyla havuzlar için en sağlıklı, en hijyenik ve en güvenilir malzeme olan porselen karoların tercih edilmesi kullanıcılar açısından büyük önem taşır. Porselen karolar, su emme oranlarının %0,5’in altında olması ve gözeneksiz yapısı nedeniyle hem bünyelerine kir ya da bakteri nüfuz etmediği için hijyeniktir hem de don şartlarında dahi yüzeyinde kırılma ya da çatlama yaşanmaz. Dolayısıyla porselen karolar, diğer muadili ürünlere göre çok daha dayanıklı ve uzun ömürlüdür.

Porselen karolar, farklı ebatları, özgün renkleri ve yaratıcı tasarımlarıyla zariftir ve havuzlara benzersiz bir dokunuş katar. Özellikle Natural Seri ürünlerimiz, sayısız renk ve desenle kişiye özel, özgün havuzların tasarlanmasını sağlıyor. Mimarlara ilham vererek hayallerindeki havuzları dizayn etme özgürlüğü sunuyor. Güvenlik de üzerinde çok durduğumuz ve önemsediğimiz bir konu. Dolayısıyla yüzme havuzlarında güvenliği sağlamak için ürettiğimiz çok sayıda ürün ve detay parça var. Bunları merdiven kaymazları, içbükey ve dışbükey parçalar olarak sıralayabiliriz. Kenar ve yer birleştirme parçaları olarak bilinen içbükey ve dışbükey parçalar, havuz kenarlarında ve köşelerinde oluşabilecek riskli durumları ortadan kaldırır. Bu parçalar, havuz köşelerindeki keskin ve sivri alanları yumuşatarak kaza ve yaranmalara engel olur. Merdiven kaymazlarımızda yine kayma ve düşme riskini önleyerek havuz basamağında güvenli adım atılmasını sağlar. Teras kaymazlarımız da aynı şekilde güneşlenme alanlarında güvenli yürüyüşe imkan tanır. 

Öte yandan Natural Seri’de porselen havuz karolarımızın büyük ebatlı olması, daha az derz dolgu malzemesi kullanımına neden olur, bu da hem işçilik hem de kullanılan malzeme açısından tasarruf sağlar.

“Serapool uzmanlığı ve tecrübesiyle kişilerin hayal ettiği, havuzunda görmek istediği renk ve dokuları havuzlara yansıtıyoruz.”

Porselen kaplamalar, kişisel havuzlarda, termal havuzlarda, olimpik havuzlarda ve işletme havuzlarında kolaylıkla uygulanabiliyor. Havuzların yapıya ve kullanım amacına göre çeşitlenmesi farklı ürün ihtiyaçlarını da beraberinde getiriyor. Bu noktada Serapool, ihtiyaca yönelik projeye özel çözümler sunuyor mu? Satış öncesi ve satış sonrası kullanıcılarınıza sunduğunuz çözümler nelerdir?

Sizin de belirttiğiniz gibi ürünlerimizin hepsi kişisel, termal ve olimpik havuzlar için uygun, her türlü havuza özel karomuz, ürün gamımızda mevcut. Yaşam havuzları için de spor amaçlı kullanılan havuzlar için de porselen karo üretiyoruz. 

Aynı zamanda butik üretimi odağımıza alarak projeye ve kişiye özel havuz karosu da üretiyoruz. Müşterinin dilediği deseni, tasarımı, renk ve ebadı üretebilecek kapasitemiz var. Böylece Serapool uzmanlığı ve tecrübesiyle kişilerin hayal ettiği, havuzunda görmek istediği renk ve dokuları havuzlara yansıtıyoruz. Havuzlar, kişinin kendi zevkini, stilini ve kimliğini yansıttığı bir alana dönüşmüş oluyor. Dolayısıyla her havuz kendine özgü, benzersiz hale geliyor. Bu da kişilerin kendini iyi ve özel hissetmesini sağlıyor.

Bunun yanı sıra müşterilerimize dijital ortamda mimari destek de veriyoruz. 3D modelleme teknolojisini kullanarak gerçeği ile örtüşen, var olan ürünü en iyi şekilde yansıtan havuz tasarımlarını müşterilerimiz için hazırlıyoruz. Böylece proje ve havuz sahipleri, tasarlanan havuzu önceden görebiliyor, tasarımda beğenmediği noktaları hızlıca analiz edebiliyor ve tasarım üzerinde istediği değişiklikleri yapabiliyor.

Müşterilerimizin talebi üzerine, havuzun yapılacağı mekanı ziyaret ederek keşif, ölçülendirme, projelendirme ve ürünlere ait numune gönderimi hizmeti de sunuyoruz. Deneyimli ve uzman satış ekibimizle projelere ait tüm süreçlere destek olarak teknik konularda da müşterilerimizi yalnız bırakmıyoruz. 

Dolayısıyla satış öncesinde de satış sonrasında da müşterilerimize ihtiyaç duyabilecekleri her türlü desteği sağlamış oluyoruz. 

“Serapool ürünlerinin hepsi, %100 porselen yapısı sayesinde su geçirmeyen, gözeneksiz, dayanıklı ve hijyenik bir yapıya sahiptir.”

Spor havuzları, su kalitesini korumak için düzenli olarak havuz kimyasallarının kullanılmasını gerektiriyor. Kullanılan kimyasallar zamanla kaplamaların renklerinin ve bütünlüklerinin kaybolmasına neden olabiliyor. Serapool’un sektörle buluşturduğu porselen karoların kullanılan kimyasallara karşı dayanım ve direnci hakkında bilgi verebilir misiniz?

Ürünlerimizin hepsi, %100 porselen yapısı sayesinde su geçirmeyen, gözeneksiz, dayanıklı ve sağlam bir yapıya sahiptir. Yüksek ısılarda fırınlanmaları ve 300 kg/ cm² basınla prenslenmeleri ile daha da sağlam bir hale gelirler. Dolayısıyla havuz içinde kullanılan yüksek ve düşük derişimli kimyasallara karşı da son derece dayanıklıdırlar. Havuz suyunda kullanılan klor ve diğer havuz kimyasallarından da etkilenmezler. 

Porselen havuz karolarımız, aynı zamanda ani ve aşırı ısı değişikliklerine karşı da oldukça mukavemetlidir. Isı farklarında karoların yüzeyinde çatlama gözlenmez. Dona ve termal şoklara dayanıklılığı da yüksektir. Böylece renklerinde ve bütünlüklerinde herhangi bir deformasyon yaşanmaz. Müşterilerimiz, havuz karolarımızı uzun yıllar, hiç sorun yaşamadan ilk günkü gibi kullanabilirler. 

“Porselenler, havuzlar için en sağlıklı ve hijyenik malzemelerdir.”

Özellikle kapalı havuzlar nem ve küf sorunlarının en sık yaşandığı alanların başında geliyor. Bu durum da yüzücülerde belirli sağlık problemlerine neden oluyor. Serapool’un havuz porselenlerinin gözeneksiz yapısı küf ve nem oluşumunu nasıl etkiliyor? Porselen havuz karolarının insan sağlığı için faydaları nelerdir ve gözeneksiz yapısı bakım süreçlerini nasıl etkiler?

Yüzme havuzları, maksimum hijyen beklenen alanlardan biri. Özellikle toplu kullanıma açık sosyal tesis, otel ve kaplıca havuzları gibi havuzlarda suyun temiz olması büyük önem arz ediyor. Bu anlamda havuzlar için en sağlıklı ve en hijyenik malzemenin porselen olduğunu çok rahat söyleyebiliriz. Çünkü porselenin gözeneksiz yapısı sayesinde bakteriler ve kirler karoların yüzeyine nüfuz etmez. Bu sayede de porselen karolar her zaman hijyeniktir. Yüzeyinde küf ve mikrop barınmaz, dolayısıyla son derece sağlıklıdır. Diğer gözenekli malzemelerin aksine, porselen karolar leke tutmadığından kolay temizlenebilme özelliğine de sahiptir. Herhangi bir temizlik maddesi kullanmadan, sadece su yardımıyla bile karolarımız rahatlıkla temizlenebilir.

Genellikle yüksek yoğunluklu aktiviteler içeren havuzlar için güvenlik en önemli önceliktir. Serapool da ürün proseslerinde güvenilirliği odağına alıyor. Porselen havuz karolarının mat ve dokulu bir yüzeye sahip olması parlak yüzeylere oranla güvenliği nasıl etkiler? Serapool olarak kullanılan malzemelerle güvenliğin sağlanması için üretim ve tasarım aşamalarında hangi noktalara dikkat ediyorsunuz? Kaymazlık için ürünün sahip olması gereken özellikler nelerdir?

Havuz zemini için en ideal olan malzeme, mat porselen karolardır. Çünkü mat porselen karolar, hem güvenlidir hem de estetiktir. Serapool Porselen, havuzlarda güvenliği sağlayan öncü bir marka olarak tüm ürünlerini üstün emniyet yöntemleriyle geliştirmektedir. Dolayısıyla ürünlerimizi, sağladığı kaymazlık nedeniyle mat yüzeyli üretiyoruz. 

Mat bir porselen karo, havuz içi gibi ıslak alanlarda kayganlığı azaltır, dokulu yüzeyi sayesinde tutunma sağlayarak kayma riskini ve dolayısıyla da tehlikeleri önler. Özellikle kullanıcının çıplak ayakla adım atması gereken merdiven gibi sığ alanlarda kaymazlık açısından yüksek güvenlik sağlar. 

Aynı zamanda mat porselen havuz karoları, doğal bir görünüm sağlayarak estetik açıdan da avantaj sunar. Karolarımız mat olsa da yüzeyindeki droplar sayesinde su içerisinde ışıltılı, canlı ve göz alıcı görünür. Bu anlamda kullanıcılar hem güvenli hem de estetik bir havuza kavuşmuş olurlar. 

Kaymazlık sınıfının belirlenmesinde çeşitli uluslararası standartlar ve test yöntemleri bulunuyor. Bu standartlardan biri de Serapool’un sahip olduğu EN16165 Ek-C Pendulum Testi Standartlarıdır. EN16165 Ek-C Pendulum Testi Standartları nelerdir ve ürünün bu sertifikaya sahip olması için hangi şartları yerine getirmesi gerekir?

Yüzme havuzlarında kullanılacak karoların seçimindeki en can alıcı nokta; gereken yere uygun ürünün seçilmesi ve kayma sonucu meydana gelebilecek kazaların önüne geçilmesidir. Kaza riski, ıslak zeminlerde çeşitli sınıflardaki kaymazlık özelliklerine sahip ürünlerin kullanılmasıyla en aza indirilebilir. Kaymazlık sınıfının belirlenmesinde çeşitli uluslararası standartlar ve test yöntemleri vardır. Serapool Porselen bu yöntemlerden EN 16165 Ek-C Pendulum Testi standardına göre testler yapmaktadır.  

Duş ve havuz çevresi gibi çıplak ayakla basılan ıslak zeminlerde, olimpik havuzlarda; atlama platformu, dönüş panelleri, ayak basma alanları gibi yüksek kaymazlık gerektiren ıslak alanlarda, 36+PTV ile ifade edilen düşük kayma potansiyeline sahip ürünler kullanıyoruz.  

Yüzme havuzları bir eğlence ve dinlenme yeri olduğu için tasarımları hem işlevsellik hem de estetiğin dikkatle değerlendirilmesini gerekli kılıyor. Sıklıkla göz ardı edilen bir husus da yüzme havuzu ızgaralarının seçimidir. Havuz ızgarası seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?

Seçilen havuz ızgaraları kesinlikle uzun ömürlü, estetik ve hijyenik olmalıdır. Porselen havuz ızgaraları, gerek kalite açısından, gerek estetik görünüm ve dayanıklılık açısından diğer ızgara modellerinden çok daha üstündür. Havuzlarda sıklıkla gördüğümüz plastik ızgaralar, güneş ışınları, havuz kimyasalları ve dış faktörler dolayısıyla çok çabuk deformasyona uğrar. Bu da ürünlerin yıpranmasına ve kullanım ömrünü tamamlanmasına neden olur. Böylece, üzerine basıldığında ürünler çok çabuk kırılır ve insanların yaralanmasına sebebiyet verir. Dolayısıyla güvenlikle ilgili sorunlar da ortaya çıkarabilir. 

Porselen havuz ızgaralarında ise bu sorun ortadan kalkar. Aşınma, çizilme ve darbeye karşı dayanıklı olan porselen ızgaralar, son derece güvenli ve uzun ömürlüdür. Öte yandan, farklı modellerde ve boyutlarda üretilen Serapool porselen havuz ızgaraları, portatif ve esnek olduğu için yuvarlak ve kavisli havuzlarda dahi çok rahatlıkla kullanılabilir. 

Aynı zamanda porselen ızgaralar, havuz ve çevresiyle renk ve doku açısından estetik bir bütünlük sağladığı için şık bir görüntü de oluşturur. 

Porselen havuz karolarıyla havuz sektörünün liderleri arasında yer alan Serapool Porselen, İstanbul Pendik’te yer alan Showroom’unu yenileyerek bütünsel müşteri deneyimine yeni bir boyut kazandırdı. Dijital mağazacılık anlayışının detaylarından ve deneyim merkezinde son tüketiciler ve mimarlar başta olmak üzere müteahhit ve havuz uygulayıcılarına sunduğunuz çözümlerden bahseder misiniz?

Müşterilerimizin ürünlerimizi yakından görme fırsatı bulduğu bir showroom dizayn ettik. Showroomumuz, hem son tüketicilerin ürün satın alırken karar verme aşamalarına katkı sağlayacak şekilde hem de mimar, müteahhit, havuz uygulayıcısı gibi yapı profesyonellerinin ihtiyaçlarına uygun çözümler sunacak şekilde, modern ve dijital mağazacılık anlayışı ile yapılandırıldı.  

Showroomumuzla ürün ya da hizmet satın almanın yanında müşterilerimize eşsiz, anlamlı ve faydalı bir deneyim yaşatıyoruz. Odak noktamıza müşterinin beklenti ve ihtiyaçlarını koyarak bunlara çözümler sunmak için çalışıyoruz. Öncelikle müşterimizin ihtiyacını ve beklentilerini tam olarak belirliyor,  havuzu hangi renkte görmek istediklerini öğrendikten sonra ona uygun ürünü öneriyoruz. Gerekirse havuzun yapılacağı mekanı ziyaret ederek ölçülendirme ve projelendirme hizmeti de veriyoruz. Müşterilerimiz ürünlerle ilgili numune almak isterse onlara numune de verebiliyoruz.

Dijital showroomlar, markaların çevrimiçi bir platform aracılığıyla müşterileriyle ürün etkileşiminde bulunmalarını sağlayan yenilikçi bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde oldukça yaygın olan dijital showroom konseptini kendi bünyemize entegre ettik. Uzaktan canlı bağlantı üzerinden özellikle showrooma gelme şansı bulamayan müşterilerimize, ürünleri yakından inceleme fırsatı sunuyoruz. Bu uygulama, hem il dışında hem yurt dışında bulunan müşteriler için zamandan ve maliyetten büyük bir avantaj sağlıyor. Gerçekten etkili bir görüşme için mutlaka ürünlerimizle ilgili referans proje videolarını izletiyoruz. Bu da müşterilerimizin hangi ürünü satın alacağına karar vermesinde büyük bir rol oynuyor.

“Serapool başarılarının ardında, kalitesi ve inovasyonu ile ürünlerinin arkasında duran bir Türk firmasından dünya markası yaratma arzusu yatıyor.”

Serapool, birçok farklı boyut ve desen çeşitliliğine sahip inovatif ürünleri iş ortakları ve kullanıcılarla buluşturuyor. Farklı özelliklere sahip güvenilir, kaliteli ve inovatif ürünlerin arkasında kuşkusuz ciddi bir AR-GE çalışması yer alıyor. İnovatif ve güvenilir ürünleri sektörle buluşturmak için gerçekleştirdiğiniz AR-GE çalışmalarından bahseder misiniz?

Serapool Porselen için inovasyon, “Daha önce yapılmamış olanı yapmaktır.” Dolayısıyla yeni bir ürün, yeni bir fikir ve yeni bir yöntem geliştirmek için sürekli kendimizi geliştiriyoruz. Kurulduğumuz günden bugüne durmaksızın çalışan bir AR-GE ve tasarım ekibimiz var. Her geçen gün daha hijyenik, daha fonksiyonel, daha sağlam ve daha estetik ürünler üretmek için çalışıyoruz. 

Bir bahçeyi güzelleştiren peyzajın en özel parçası olmak için her geçen gün yeni tasarımlara imza atıyor, bitmek bilmeyen bir azimle yeni çözümler üretiyoruz. Butik üretim anlayışımızla her projeye, her havuza özel çalışıyor, her müşterinin zevkine ve amacına uygun ürünler sunuyoruz.

Sahip olduğumuz deneyimin gücüyle yüzlerce çeşit yeni ürünü, farklı fonksiyonel çözümleri ve onlarca patentli tasarımı sektöre kazandırdık. Bilecik’teki fabrikamızda kullandığımız yeni üretim metotları ile müşterimizin istediği tasarımı, istediği miktarda ve istediği zamanda üretebilecek kapasiteye ulaştık. 

Olimpik Seri’de de Natural Seri ürünlerde de müşterilere teknik, işlevsel ve estetik açıdan fayda sunacak farklı ürünler ürettik. Tüm bu başarının ardında, kalitesi ve inovasyonu ile ürünlerinin arkasında duran bir Türk firmasından dünya markası yaratma arzusu yatıyor. 

Önümüzdeki yıllar için hedefimiz, dünyanın dört bir köşesinde etkinliğimizi artırarak farklılaşmış ürün ve hizmetlerimizle her geçen yıl daha fazla insanın tercihi olmak. Yeni formüller geliştirmek, farklı ve öncü tasarımlar yapmak için her zaman yoğun bir çalışma içindeyiz. 2023 yılına 10 yeni ürünle girdik. 2024 yılı içerisinde de yine AR-GE ve inovasyon yatırımlarımız devam edecek. Yeni tasarımlarımızla her zamanki gibi rekabette öncü olacağız.

Son olarak eklemek istedikleriniz var mıdır?

Artan dünya nüfusuna paralel olarak sanayileşmenin hızlanması, doğal kaynakların daha hızlı ve kontrolsüz bir şekilde tüketilmesine neden oldu. Sürdürebilirlik de bu noktada tüm dünya için önemli bir konu haline gelmiş ve sanayinin doğaya verdiği zararın minimuma indirilmesi amaçlanmıştır. Biz de çevreci yaklaşıma önem veren bir marka olarak, sürdürülebilir üretimi odağımıza alıyoruz. Bu doğrultuda üretim esnasında dikkat ettiğimiz bazı prensipler var. 

Bunları; kullanılan ham maddeden maksimum verimin sağlanması, üretim faaliyetlerinde atık oluşumunun azaltılması, çevre için tehlike oluşturabilecek kimyasalların daha az kullanılmasına özen gösterilmesi, enerji israfından kaçınılması ve verimliliğin artırılması, çevreye duyarlı yani çevre ekosistemlerin korunduğu tasarımların benimsenmesi ve ürünlerin ömrünün uzatılması, dayanıklılıklarının artırılması şeklinde sıralayabiliriz. 

Natural Seri, adından da anlaşılacağı gibi çevreci bir yaklaşımdan doğdu. Üretim esnasındaki negatif çevresel etkileri azaltmak ve gelecek nesillere yeşil bir dünya bırakmak için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getiriyoruz.