5 dakika okuma süresi

Termal Otelciliği Farklı Bir Noktaya Taşıyoruz

Termal Otelciliği Farklı Bir Noktaya Taşıyoruz

Türkiye’de termal otelcilik anlayışına farklı bir boyut kazandıran BN Thermal Hotel, şifalı suları beş yıldızlı otel konforunda sizlerle buluşturuyor. Türkiye’nin en büyük Spa alanlarından birine sahip olan BN Thermal Hotel, muhteşem manzarası, termal, açık, kapalı havuzları, aqua kaydırak havuzları, termal jakuzisi, muhteşem mutfakları ve daha pek çok ayrıcalığı ile sizlere bambaşka bir termal otel deneyimi sunuyor. Bu muhteşem oteli ve projede tercih edilen Serapool ürünlerini BN Hotel Thermal & SPA Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Narlı ile konuştuk.

Mersin’in ilk beş yıldızlı termal tesisi olan BN Termal Hotel’den kısaca bahseder misiniz? Bu otelin turizm sektörüne katkısı nedir? 

BN Termal Hotel, Torosların en yeni, Mersin’in de tek beş yıldızlı termal otelidir. 102 bin m2 üzerine kurulan otelimiz 46 bin m2 kapalı alana sahiptir. 11 bin 500 m2’lik Spa alanı ile Türkiye’nin en büyük Spa alanlarından birine sahip olan BN Termal, toplamda 246 oda ve birbirinden bağımsız 3 adet villaya sahiptir. Otelimizde tüm misafirlerimizin keyifli zaman geçirebileceği aktiviteler mevcut olup, çocuklar için ayrılmış soft play alanları, gençler için ayrılmış bağımsız kafeteryalar, bowling, oyun konsolları, sinema, disco, açık alan tenis ve basketbol kortları gibi çeşitli alanlar bulunmaktadır. Bunların dışında otelimiz narenciye bahçelerine ve yürüyüş parkurlarına sahiptir.

Ülkemizde termal tesislere olan ilgiyi nasıl değerlendiriyorsunuz? BN Termal Hotel gibi üst düzey yatırımlar müşterinin tatil tercihlerini nasıl etkiler? 

Bölgede sahip olduğumuz termal su kaynağı 10 oteli besleyecek kapasiteye ve yüksek mineral değerlerine sahiptir. Bu değerler hem Sağlık Bakanlığı hem de İstanbul Üniversitesi tarafından tescillenmiştir. Termal suyun kaynak çıkış sıcaklığı 43.6 derece, mineral miktarı da 6 bin 634 miligramdır. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan denetim ve incelemelerde termal suyumuzun romatizmal, eklem ve yumuşak doku hastalıklarının tedavisi için kullanıma uygun olduğu tescil edildi. Ayrıca kaynak suyumuzun uzun süre hareketsiz kalan kişilere uygulanan mobilizasyon tedavisi için de şifalı olduğu belgelendi.

Böylesine güzel ve değerli bir kaynağı, modern, üst düzey kalitede bir tesisle kullanıma sunmak elbette ülkemiz açısından da önem taşıyor.

Termal otelciliği farklı bir boyuta taşıdığımız tesislerimizde misafirlerimizin beklentilerini en üst düzeyde karşılama noktasında hareket ediyoruz. Bu yaklaşım ve yatırımlar elbette tatil tercihlerine de etki ediyor.

Serapool ve ürünleri ile tanışmanız nasıl oldu? Serapool ürünlerini otelin hangi alanlarında kullandınız? 

Serapool ürünleri, yıllardır başka mekanlarda da kullandığımız ve memnun kaldığımız ürünlerdir.

Otelin kapalı ve açık havuzlarında ve havuz alanlarında, buhar odalarında, özel duşlarda Serapool ürünleri kullanıldı.

Termal açık, kapalı havuzlar, tatlı su havuzları, oyun havuzları, termal jakuziler, hamam, sauna gibi özel nitelikli havuzlar ve mekanlarla hizmet vermektesiniz. Bu havuzlarda ve mekanlarda kullanılan malzeme seçimlerinde nelere dikkat etmek gerekiyor? Serapool bu noktada size ne gibi çözüm önerileri sundu? 

Öncelikle, termal suda bulunan mineral seviyesinden dolayı, kullanılan ürünlerde kirlenme ve renk değiştirme gibi sorunların ortaya çıkmasından endişe ediliyordu. Serapool, termal özel seri porselen havuz karosu ile bu sorunu aşmamıza çok yardımcı oldu. Serapool, gerek ürün gerekse detay çözümlerinde gayet başarılı ve bu konuda bizlere çok büyük katkı sundu.

Serapool’la çalışmak size ne gibi avantajlar sağladı? 

Serapool, alanında çok başarılı bir firma. Özellikle ürün kalitesi ve detay çözümlerinde çok başarılılar. Bu sektörde en önemli avantajın zaman yani sevkiyat süreleri olduğunu düşünürsek, projemizde bu konuyla ilgili hiç sıkıntı yaşamadık.

Serapool’un tasarıma özel ürünler ürettiğini biliyoruz. BN Termal Hotel’de bu tarz tercihler kullanıldı mı? Yoksa mevcut ürün yelpazesi sizin tüm gereksinimlerinizi karşıladı mı? 

Projemizde çoğunlukla mevcut ürün yelpazesinde yer alan ürünler kullanıldı ama termal havuzlar ve özel duşlar için özel ürünler tercih edildi. Serapool, özel ürünlerle bu projeyi gayet başarılı bir şekilde bitirmemize yardımcı oldu.

Serapool gerek kurum kültürü, gerekse ürün çeşitliliği ve kalitesi bakımından sizde nasıl bir algı oluşturdu? Serapool’da sizi en çok etkileyen ayrıntılar neydi? 

Serapool firması ile çalışma sebebimiz; ürün çeşitliliği, ürün kalitesi, çözüm ortaklığı ve en önemlisi de şantiye döneminde sevkiyat sürelerindeki başarısı. Bizim için son derece önemli olan kriterler.

Serapool’u beş kelimeyle anlatmanızı istesek bu kelimeler ne olur? 

Kalite, çeşitlilik, sevkiyat , detay, çözüm 

Son olarak neler söylemek istersiniz? 

Termal bir otel olmanın yanı sıra yaz aylarında da misafirlerimizin hizmetine ayrılmış 8 bin 500m2 aquapark alanı, snack barı ile 12 ay hizmet vermeye hazırız. İç pazar bizim için her zaman öncelikli olacaktır. Microdan macroya anlayışıyla çevre iller ilk hedefimiz olacaktır. Ancak 2021 sonunda hedefimiz tüm Türkiye’yi BN Thermal Spa’dan haberdar etmek olacaktır. Otelimizde üst düzey hizmet anlayışıyla yüzde 100 müşteri memnuniyetiyle hizmet verilmektedir. Yerli misafirlerimizin yanı sıra, pazarlama faaliyetlerimizi Kuzey Avrupa ve Rus pazarına da yönelterek yabancı misafirlerimizi de ağırlamayı hedefliyoruz