8 dakika okuma süresi

Teknoloji, İnovasyon ve Tasarım Bir Arada…

Teknoloji, İnovasyon ve Tasarım Bir Arada…

İlhamını doğadan alan porselen havuz karoları ile sektörde fark yaratan Serapool Porselen, İstanbul Pendik’teki showroomunu yeniledi. Natural Seri ürünlerinin iç mekan tasarımında ön plana çıktığı yeni showroom, son kullanıcılar ile yapı profesyonellerinin her türlü ihtiyacına çözüm sunarken 3D modelleme hizmeti ve interaktif dijital showroom konseptiyle dünyanın dört bir yanında inovasyon rüzgarı estiriyor.

Günümüz dünyasında hızla değişen ihtiyaçlar, pazar koşullarında ve pazarlama yöntemlerinde büyük bir değişimi beraberinde getiriyor. Teknoloji, üretimi hızlandırıp ürün ve hizmet kalitesini artırırken lider markaların gündeminde, müşteri deneyimini sağlamak ve bu sayede inovatif ürün ve hizmetleriyle kullanıcılar arasında duyusal ve duygusal bağlar oluşturmak önemli bir yer tutmaya başladı.

Porselen havuz karolarıyla havuz sektörünün liderleri arasında yer alan Serapool Porselen, İstanbul Pendik’te yer alan showroomunu yenileyerek bütünsel müşteri deneyimine yeni bir boyut kazandırıyor.

Showroom, hem son tüketicilerin ürün satın alırken karar verme aşamalarına katkı sağlayacak şekilde hem de mimar, müteahhit, havuz uygulayıcısı gibi yapı profesyonellerinin ihtiyaçlarına uygun çözümler sunacak şekilde, modern ve dijital mağazacılık anlayışı ile yapılandırıldı.  

“Showroomumuzla ürün ya da hizmet satın almanın yanında müşterilerimize eşsiz, anlamlı ve faydalı bir deneyim yaşatmayı hedefliyoruz”

Şirketin müşteri deneyimi konusundaki vizyonundan bahseden Serapool Porselen Kurumsal İletişim Müdürü Öznur Doğan “Serapool Porselen, sadece ürettiği ürünlerle değil, hizmette kalite anlayışıyla da sürekli kendini geliştiren bir markadır. Müşterilerine en yüksek faydayı sağlamayı, ürün ve hizmetleri ile en iyi çözüm ortağı olmayı ve müşterilerin ihtiyaçlarını önceden belirleyip o doğrultuda hizmetler sunmayı kendine politika edinmiştir. Bu nedenle müşteri odaklı bir hizmet anlayışını benimsiyoruz. Bu vizyon doğrultusunda da yeni showroomumuzla ürün ya da hizmet satın almanın yanında müşterilerimize eşsiz, anlamlı ve faydalı bir deneyim yaşatmayı hedefliyoruz. Odak noktamıza müşterinin beklenti ve ihtiyaçlarını koyuyoruz ve bunlara çözümler sunmak için çalışıyoruz” diyor.

Yenilenen showroomun mekan tasarımındaki en önemli detayları, Serapool Natural Seri ürünleri oluşturuyor

Showroom, modern ve ferah tasarımıyla dikkat çekiyor. Ziyaretçilerin gezmekten keyif alacağı mekanın tasarımında Serapool Porselen Natural Seri ürünleri kullanılırken aydınlatma sistemleri de tasarımda bütünlük sağlayan unsurlardan biri olarak öne çıkıyor.

Natural Seri’de her bir ürün dokuz farklı yüzeyden oluşuyor. Bu nedenle ürünlerin tüm yüzeyleriyle birlikte bir bütün oluşturacak şekilde görünmesi amaçlanıyor ve ürünler bu şekilde sergileniyor.

Natural Seri’nin ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördüğünü kaydeden Öznur Doğan, “Son zamanlarda, insanların şehir yaşantısından uzaklaşmak için etraflarında daha çok doğayı andıran temalar görmek istemesi bizim de üretimde doğadan ilham almamızı sağladı. Bu ilhamdan hareketle Natural Seri ürünlerini tasarladık. Natural Seri ürünlerimizle sektörde yeni bir dönemi başlattığımızı düşünüyoruz. Çünkü daha önce havuzlarda hiç denenmemiş tasarımları ve renkleri deniyor, uygulanmamış farklı ebatları uyguluyoruz. Sektörde bir ilki gerçekleştirerek 33x66 boyutlarında üretim yapıyoruz. Böylece kalıplaşmış, standart ebatlardan farklılaşarak bu ligde ayrışıyoruz” diyor ve şöyle devam ediyor:

“Natural Seri’de, 32 farklı tasarıma sahip ürün var ve bu ürünlerin her biri farklı yüzeylerden oluşuyor. Farklı renk tonu ve yüzey dokusuna sahip karoları bir arada kullanarak daha doğal bir görünüm elde etmeyi amaçladık. Dolayısıyla 32 ürünün her biri farklı bir rengi ve dokuyu yansıtıyor. Her tarza ve zevke uygun geniş bir yelpazede üretim yapmamız, mimarların da elini güçlendiriyor. Özgün tasarımlara ve boyutlara sahip Natural Seri ürünlerimiz, mimarlara ilham vererek hayallerindeki havuzları dizayn etme özgürlüğü sunuyor. Bu nedenle Türkiye’deki en sıra dışı ve stil sahibi havuzlarda Serapool Porselen’in imzası olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz. 

"Havuz tutamağı, dışbükey ve içbükey parçalar, porselen havuz ızgarası ve Olimpik Seri diğer sergilediğimiz ürünler arasında yer alıyor.”

Serapool Porselen, yeni showroomunda müşterilerinin projelerine ait tüm süreçlere destek oluyor 

Deneyimli ve uzman satış ekibi, ziyaretçilere diledikleri her türlü teknik bilgiye ek olarak mekâna, ihtiyaca ve beklentilere uygun alternatifler de sunuyor. Ziyaretçilerin ürün seçimi konusunda yönlendirildiği showroomda, Serapool Porselen ürünlerinin kullanıldığı referans projelerdeki uygulamalar fotoğraf ve videolarla ziyaretçilere gösteriliyor. Bu sayede ürünlerin suyla birleştiğinde nasıl göründüğü onlara birebir aktarılıyor. 

Ürün seçimi yapılırken en çok dikkat edilen ve ilk akla gelen konunun, renk seçimi olduğunu ifade eden Öznur Doğan “Renk seçimi, müşterinin havuzunda yaratmak istediği havayla doğrudan ilgilidir. Öncelikle müşterimizin ihtiyacını ve beklentilerini tam olarak belirliyor,  havuzu hangi renkte görmek istediklerini öğrendikten sonra ona uygun ürünü öneriyoruz. Gerekirse havuzun yapılacağı mekanı ziyaret ederek ölçülendirme ve projelendirme hizmeti de veriyoruz. Müşterilerimiz ürünlerle ilgili numune almak isterse onlara numune de verebiliyoruz” diyor.

3D modelleme hizmetiyle ziyaretçiler tasarlanan havuzu önceden görebiliyor, tasarımda beğenmediği noktaları hızlıca analiz edebiliyor, tasarım üzerinde istediği değişiklikleri yapabiliyor

Bir havuzun projelendirme aşamasından 3D çizimine kadar her türlü desteği de Serapool Porselen’in yeni showroomunda bulmak mümkün. Önce, Autocad üzerinden, inşa edilmesi planlanan havuzun dijital ikizi oluşturuluyor. Ardından ziyaretçiler, tasarımı yapılan havuzun bitmiş halini dijital platform üzerinde görüp tasarımda arzu ettiği değişiklikleri yapabiliyor. Doğan süreci şöyle aktarıyor:    

“Öncelikle bize gelen projenin genel bir ölçü bilgisini soruyoruz, eğer müşterimizin ellerinde bir proje varsa Autocad çizimini istiyoruz. Yoksa bize verilen ölçü bilgileriyle Autocad üzerinden genel çizimi çıkartıp 3D Max programına atıyoruz ve burada 3 boyutlu olarak genel havuzu ve çevresini çıkartıyoruz. Havuzun tam ve doğru çizimi için genel bir çevre, konum fotoğrafı istiyoruz. Bunun üzerine çizimi oluşturduktan sonra ürünlerimizi yerleştirmek ve görselleştirmek için Lumion programını kullanıyoruz. Burada da genel renk, ışık-gölge ve su ayarlarımızı yapıp fotoğraf ve video renderlarımıza başlıyoruz. Renderlar bitince son aşama olarak photoshop uygulamasıyla düzeltmemizi yapıp müşteriye iletiyoruz.

Böylece müşteriler, tasarlanan havuzu önceden görebiliyor, tasarımda beğenmediği noktaları hızlıca analiz edebiliyor, tasarım üzerinde istediği değişiklikleri yapabiliyorlar. Havuzun yapılacağı mekâna en çok yakışacak ürünü de seçme şansı buluyorlar.”

Fark yaratan dijital showroom konsepti…

Dijital showroomlar, markaların çevrimiçi bir platform aracılığıyla müşterileriyle ürün etkileşiminde bulunmalarını sağlayan yenilikçi bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde oldukça yaygın olan dijital showroom konseptini de kendi bünyesine entegre eden Serapool Porselen, uzaktan canlı bağlantı üzerinden özellikle showrooma gelme şansı bulamayan müşterilerine, ürünleri yakından inceleme fırsatı da sunuyor. Bu uygulama, hem il dışında hem yurt dışında bulunan müşteriler için zamandan ve maliyetten büyük bir avantaj sağlıyor. 

Müşterilerine sanal ortamda yüz yüze görüşme deneyimi yaşattıklarını dile getiren Öznur Doğan, Serapool Porselen’in dijital konseptini şöyle anlatıyor. “Showroomumuzu fiziki olarak ziyaret edenler için hangi hizmeti verebiliyorsak online ziyaretçilerimiz için de aynı imkanları sunabiliyoruz. Ürünlerin tanıtımını online olarak ve interaktif bir şekilde yaparak showroom tecrübesini dijital ortama taşıyabiliyoruz.  Böylece, bize dijital platform üzerinden ulaşan bir müşterimize yardımcı olabiliyor ve onun ihtiyaçlarına cevap verebiliyoruz. Gerçekten etkili bir görüşme için mutlaka ürünlerimizle ilgili referans proje videolarını izletiyoruz. Bu da müşterilerimizin hangi ürünü satın alacağına karar vermesinde büyük bir rol oynuyor.