4 dakika okuma süresi

Serapool, Yaptığımız İşlere Güzellik Katıyor

Serapool, Yaptığımız İşlere Güzellik Katıyor

Serapool ile ilk kez Artsera havuz karolarıyla tanıştığının ve Artsera ürünlerini çok beğendiğinin altını çizen Mimar Meriç Bulca, projelerinin büyük bir kısmında Serapool Antique Grey havuz karosunu seçmesinin nedenlerini anlattı.

Öncelikle sizi biraz tanıyabilir miyiz? Projelerinizden ve kendinizden bahsedebilir misiniz?
Mimarım ancak projelerin daha çok uygulama işleri ile ilgileniyorum, müteahhitlik de yapıyorum. Son dönemde ağırlıklı olarak Çeşme Mamurbaba’da proje gerçekleştirdik. Çeşme Şantiye Evleri ve Alaçatı gibi yerlerde restorasyon tipi projelerle de ilgileniyoruz. Daha çok butik projeler hayata geçiriyoruz.

Projelerinizin büyük bir kısmında Antique Grey’i tercih etmenizi özel bir sebebi var mı?
Öncelikle gri, son dönemde peyzajda kullandığımız renklere rahat uyum sağlayan bir renk. Bir de yaptığımız peyzajlarla beraber çok güzel bir su görüntüsü ortaya çıkıyor. O da bütünlüğünü sağlıyor. Altı projemde de Antique Grey kullandım, çok da memnun kaldığımız bir ürün.

Serapool ile tanışma hikayeniz nasıl oldu? İlk Artsera’yı kullandınız sanıyorum.
Evet, 2019 senesinde, ilk kataloğunuza ulaştığımızda Artsera’yı gördük. O dönem müdürünüzle iletişime geçtik ama o yıl için üretilmediği söylenmişti. Rica ettik, projenin güzel ve iyi bir kullanım alanı olduğunu söylediğimizde sağ olsunlar kırmadılar. Bize Artsera’nın bir tasarımını ulaştırdılar. Onu yarışmaya da girmiş bir projede kullandık. Ortaya çok da güzel bir iş çıktı. Gerçekten çok keyif aldığımız bir iş oldu. Artsera’nın kullanılacağı projeleri çok daha iyi programlamamız gerekiyor. Çünkü her şey onunla uyumlu olduğu zaman kendini ortaya çıkarabilen bir ürün. Yakın zamanda, deniz kıyısında bir yerde Artsera’yı tekrar kullanmayı düşünüyoruz.

Mimari projelerde havuz çok önemli bir yer kaplıyor. Su öğesi projeye çok farklı bir estetik katıyor. Bu anlamda Serapool ürünlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Son yıllarda yüzme havuzlarında sadece Serapool’u kullanıyorum. Hem alternatif çözümler sunabilmesi, bu havuzda da gördüğünüz gibi, çift tarafı pahlı karo üretmesi veya havuz içinde doğabilecek engel demeyeyim ama doğal şekillere, müşterinin talebine veya bizim çizimimize çözüm üretebilmesi bizim elimizi kolaylaştırıyor. Bir de ürünlerin renkleri, projelerimizle estetik bir uyum yakaladığı için çalışmaktan son derece mutluyuz. Serapool, yaptığımız işlere güzellik katıyor.

Peki, Serapool vizyonu ile ilgili en çok hoşunuza giden şey nedir?
Kesinlikle Artsera. Serapool’u ilk kullanmaya başladığımızda Artsera’ydı hala Artsera. Genel olarak en beğendiğimiz Artsera uygulaması.

Serapool, Yaptığımız İşlere Güzellik Katıyor
Serapool, Yaptığımız İşlere Güzellik Katıyor

Meriç Bulca

Mimar & Tasarımcı