8 dakika okuma süresi

Gücünü Ürünlerinin Kalitesinden Alan Serapool'dan İhracat Atağı

Gücünü Ürünlerinin Kalitesinden Alan Serapool'dan İhracat Atağı

Porselen havuz karosu sektörünün lideri olan Serapool, sektörde fark yaratan estetik ve fonksiyonel ürünleriyle ihracat yaptığı ülke sayısını 103'e çıkardı.

“Dünya Markası” olma vizyonuyla çalışmalarına devam eden Serapool, kaliteli ve estetik porselen karoları sayesinde global alanda adından sıkça söz ettiriyor. Hem estetik hem de fonksiyonel açıdan yüzme havuzlarını büyüleyici bir atmosfere dönüştüren Serapool Porselen, 6 kıtada toplam 103 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Uzak Doğu, Amerika, Avrupa, İskandinavya, Afrika gibi farklı coğrafyalarda 4 mevsim kullanıma uygun porselen havuz karoları üreten Serapool, klasikten moderne, rüstikten art deco’ya kadar geniş ürün yelpazesi sayesinde her tarz ve döneme ait havuz projelerine imza atıyor. 

Serapool, sürdürülebilir mükemmelliğe olan inancıyla daima sınırları zorlayan yenilikleri hayata geçiriyor. Havuzlarda yeni, küresel standartları belirlemek üzere geleceğin ötesinde tasarımlar dizayn ettiklerini söyleyen Serapool Porselen Kurumsal İletişim Müdürü Öznur Doğan, "Havuz karolarımızdaki farklı renk, desen, doku ve boyutlarla tasarım anlayışını bambaşka bir noktaya taşıdık. Ürünlerdeki bu çeşitlilik; kullanıcıların, tasarımcı ve mimarların zihnindeki atmosferi yakalamasına imkân tanıdı. Bu da ihracat yaptığımız ülke sayısını artırmamıza ve ürünlerimizin tüm dünyada ilgi görmesine yardımcı oldu. Ömür boyu sürecek bir tutkunun ve azmin gücüyle de bugün 6 kıtada 103 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Gücümüzü ürünlerimizin kalitesinden, kalitemizi ise porselenin havuzlar için eşsiz bir malzeme olmasından alıyoruz." dedi. Serapool ürünleri yüzme havuzu sektörünün yanı sıra; lüks konut, konaklama, SPA, wellness, su sporları, tasarım, mimarlık, peyzaj, inşaat ve gayrimenkul sektörlerinde de kullanılabiliyor.

“Serapool’un yüzme havuzlarına bütünsel yaklaşımı, havuzlarda yalın ve estetik bir görünümü sağlıyor”

Serapool, yeni bir ürün, fonksiyonel bir çözüm ve benzersiz tasarım geliştirmek için durmaksızın çalışan bir marka. İhracat yapılan ülke sayısını 103'e çıkarmanın ardında yatan nedenleri anlatan Öznur Doğan, açıklamasına "Ürettiğimiz teknik detaylar ve ürünlerle sektörde önemli bir inovasyon yaratıyoruz. En önemlisi de sadece havuz için değil, havuz çevresi için de bütünsel çözümler sunuyoruz. Koleksiyonlarımız, birinci sınıf porselen karo ve tamamlayıcı porselen ürünlerden oluşuyor. Serapool’un yüzme havuzlarına bütünsel ve sürdürülebilir yaklaşımı, havuzlarda yalın ve estetik bir görünümü sağlıyor." sözleriyle devam etti.

Serapool Porselen, 1000’den fazla farklı ürün ile havuz kullanıcılarına çözümler sunuyor. Serapool'un en çok talep gören ürünleri arasında yer alan Olimpik ve Natural Seri ürünler, %100 porselen özelliği sayesinde su geçirmeyen, gözeneksiz, dayanıklı ve sağlam bir yapıya sahiptir. Ayrıca yüksek ısılarda fırınlanmaları ve 300 kg/ cm² basınçla preslenmeleri ile daha da sağlam bir hale gelir. Dolayısıyla havuz içinde kullanılan yüksek ve düşük derişimli kimyasallara karşı da son derece dayanıklıdır. Havuz suyunda kullanılan klor ve diğer havuz kimyasallarından da etkilenmez.

Serapool, yüzme havuzlarını büyüleyici bir atmosfere dönüştürüyor

Renk, doku ve ebatları ile sektörde fark yaratan Natural Seri ürünleri, hem iç hem de dış pazarda en çok tercih edilen ürünler arasında yer alıyor. Yüzme havuzları ve çevreleri için sayısız kompozisyon alternatifi sunan bu serilerde sınırsız kişiselleştirme seçeneği, kullanıcıların yaşam tarzına ve stiline de katkı sağlıyor. Doğal çevre ile suyun mükemmel uyumunu yansıtan porselen karolar, yüzme havuzlarını hem estetik hem de fonksiyonel açıdan büyüleyici bir atmosfere dönüştürüyor.

Öznur Doğan, Serapool bünyesinde bulunan porselen havuz karoların, zorlu hava koşullarına karşı dayanıklı olduğunu söyledi ve sözlerine şunları ekledi: “Ani ve aşırı ısı değişikliklerine karşı mukavemetli olan bu karoların yüzeylerinde ısı farklarında çatlama gözlenmez. Dona ve termal şoklara dayanıklılığı da yüksektir. UV ışınlarından etkilenmez, böylece renklerinde ve bütünlüklerinde herhangi bir deformasyon yaşanmaz.”

Kişiye özel tasarımlarla kişiselleştirilmiş havuzlar

Serapool’un Artsera teknolojisi ile kullanıcının talep ettiği motifler ve fotoğraflar havuz tasarımına uygulanabiliyor. Böylece sıra dışı ve kişisel bir havuz deneyimi sunuluyor. Serapool Porselen, yalnızca porselen havuz karosu üreten değil, aynı zamanda insanların havuzda geçirdiği anlara değer ve mutluluk katan bir marka. Bu mutluluğu da ürettiği yüzde 100 porselen esaslı, katma değerli ürünleriyle yaratıyor. Porselenin kalitesi ve sağlamlığının yanı sıra tasarımların eşsizliği de Serapool'u uluslararası pazarda da benzersiz kılıyor. Dolayısıyla havuz karoları sektöründe, sadece Türkiye pazarında değil, tüm dünyada da önemli bir konumda yer alıyor.

Öznur Doğan, Serapool Porselen'in 2024 yılı hedeflerinden de bahsetti. Doğan, dünyanın dört bir köşesinde etkinliklerini arttırarak farklılaşmış ürün ve hizmetlerle her geçen yıl daha fazla insanın tercihi olmayı hedeflediklerini söyledi. Doğan, açıklamasını "Yeni dönemi, yepyeni pazarlarda var olmak ve varlık gösterdiğimiz pazarlarda gücümüzü artırmak için çok önemli bir fırsat olarak görüyoruz. Yeni formüller geliştirmek, farklı ve öncü tasarımlar yapmak için her zaman yoğun bir çalışma içindeyiz. Porselen havuz karoları sektöründe, Türkiye’nin sanayileşerek kalkınmasına ve yerli üretimin gelişmesine katkı sağlamak en büyük amaçlarımızdan biri. Bu doğrultuda, insanların ihtiyaç duyduğu ürünleri tasarlayarak, mutluluk yaratmaya, üretmeye, öncü olmaya ve ülkemizi tüm dünyada en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz." sözleriyle sonlandırdı.