9 dakika okuma süresi

Serapool, Havuz Tasarımlarına Yeni Bir Soluk Kazandırıyor

Serapool, Havuz Tasarımlarına Yeni Bir Soluk Kazandırıyor

Porselen havuz karolarını sektöre kazandıran Serapool Porselen, doğadan ilham alarak tasarladığı Natural Seri ürünleriyle havuzdaki tasarım anlayışına yepyeni bir soluk getiriyor.  İzmir Ilıca’daki havuz projesinde Natural Seri’nin en gözde ürünlerinden Snow White’ı tercih eden İç Mimar Arda Erenel, ürünün mimari tasarıma etkisini değerlendirdi. Snow White ile güzel bir havuz suyu renginin ortaya çıktığını belirten Erenel, “Belli başlı birtakım ölçülerde üretilen, herkes tarafından benimsenmiş standart havuz seramikleri bir yerden sonra çok sıradan gelmeye başlıyor. Bu noktada Serapool Porselen ürünlerinin devreye girmesi, projelerde gerçekten çok büyük bir farklılık oluşturdu” diyor.

Önce sizi ve projelerinizi daha yakından tanımak isteriz. Kendinizden bahseder misiniz? 

Erenel İç Mimarlık firmasının sahibiyim. 2008 yılında firmamı kurdum. Yaklaşık 21 yıldır profesyonel hayatıma iç mimar olarak devam ediyorum. Mesleğimi, baba mesleği olarak sürdürüyorum. Ağırlıklı olarak İzmir ilinde projelerim devam ediyor. Genelde konut ve iş yeri üzerine çalışıyorum. 

Serapool Porselen ile tanışma hikayeniz nasıl oldu? 

İzmir’de porselen havuz karosu satan, birlikte iş yaptığım bir arkadaşım aracılığıyla Serapool Porselen ürünlerini keşfettim. Bu markanın sadece havuz için porselen ürünler ürettiğini öğrendim. Ürünleri gördüm ve ürünler çok hoşuma gitti. Daha sonra Serapool Porselen’in web sitesinden ürünlerin teknik detaylarını incelemeye başladım. İzmir’deki bayi ile iletişime geçtikten sonra oradan aldığımız güzel geri dönüş sayesinde doğru adrese ulaştığıma inandım ve yolculuğuma Serapool Porselen ile devam etmeye karar verdim. 

Serapool Porselen ürünlerini kullandığınız tek proje burası değil bildiğimiz kadarıyla…  Ürünlerin kullanıldığı diğer projelerinizden de bahseder misiniz?

Serapool Porselen ürünlerini ağırlıklı olarak konut projelerinde tercih ediyorum. Bu tercihin en büyük sebeplerinden biri, ürün çeşitliliğine ve kalitesine önem veren bir mimar olmam. Bunun da ötesinde beraber çalıştığımız, projesini hayata geçirdiğimiz ev sahipleri, özellikle ürünün renklerinden, çeşitliliğinden, ölçülerinden ve malzeme detaylarından çok etkileniyor. Bu seneki projemizde de renk, doku, ölçü ve bitiş detaylarında Serapool Porselen ürünlerini büyük bir keyifle kullandık ve bu ürünlerden çok memnun kaldık. 

Bu projede, havuz içinde Snow White ürünü kullanılmış,  havuz etrafında da Silver Traverten görüyoruz. Ürünleri siz mi seçtiniz yoksa ev sahibi mi seçti? 

Müşterimizle beraber internet sitenizden ön çalışmamızı gerçekleştirdik. Daha sonra İzmir bayinizle irtibata geçtik. Bize numune temin ettiler. Gerçek boyut ve renkleri görünce müşteri istediği, hayal ettiği havuzun renklerini orada bulduğu için doğrudan seçimini yaptı ve uygulama aşamasına geçildi.

Burada muhteşem bir havuz rengi görüyoruz. Müşterileriniz ürünü tek başına gördüklerinde böyle bir su rengine kavuşacaklarını tahmin etmişler miydi?

Bunu aşağı yukarı tahmin ediyorduk ama bu kadar güzel bir netice ile karşılaşacağımızı, ben de dahil kimse beklemiyordu. Gerçekten insan bakınca huzur buluyor. Havuzun su rengi gerçekten çok güzel oldu. Zaten ürün de çok güzel. Ortaya çok keyifli bir proje çıktı.

“Porselen bir ürünün sadece havuz için tasarlanarak üretilmesi, estetik ve fonksiyon açısından tasarımda ciddi bir avantaj sağlıyor”

Serapool Porselen, porseleni havuz sektörüne kazandırmış bir marka. Bir mimar olarak porselenin havuz sektörüne kazandırılmasını siz nasıl değerlendiriyorsunuz? Porselen bu sektöre sizce nasıl avantajlar sağladı?

Porselenin havuz sektörüne girmesiyle çok önemli bir açığın kapatıldığını düşünüyorum. Bana göre, porselen bir ürünün sadece havuz için tasarlanarak üretilmesi, estetik ve fonksiyon açısından havuz tasarımında ciddi bir avantaj sağlıyor. Örneğin havuzun bütünlüğünü devam ettirmiş oluyorsunuz. İçbükey ve dışbükeyde, bazı bitişlerde çok daha güzel, estetik ve fonksiyonel detaylar oluşturabiliyorsunuz. 

“Standart ebatlarda üretilen, herkes tarafından benimsenmiş havuz seramikleri bir yerden sonra sıradan gelmeye başlarken Serapool Porselen büyük bir farklılık oluşturdu”

Serapool Porselen ürünleri, bildiğimiz standart havuz karolarından farklı ebatlara sahip. Bu ebatlar sizce sektöre nasıl avantajlar getirdi?

Farklı ebatlarla, her şeyden önce estetik anlamda bir farklılık yaratıldığını düşünüyorum. Snow White gibi, Silver Traverten gibi ürünlerle yüzeydeki dokularda daha doğal bir görünüm yakalayabildik. Öte yandan bu ürünlerin 33x66 cm ölçülerinde üretilmesi de bir avantaj, çünkü belli başlı birtakım ölçülerde üretilen, herkes tarafından benimsenmiş havuz seramikleri bir yerden sonra sıradan gelmeye başlıyor. Serapool Porselen ürünlerinin bu noktada devreye girmesi büyük bir farklılık oluşturdu.

Bu projenin dışında Serapool Porselen ürünlerinin kullanıldığı farklı projelerinizin olduğuna değinmiştik. O projelerde hangi ürünleri tercih etmiştiniz?

Projelerimde de aynı şekilde Snow White ve 33x66 cm olan ürünleri tercih ettim. Daha doğrusu müşterilerim o yönde ısrarcı oldu. Çünkü dediğim gibi, özellikle uzunlamasına baktığınız zaman havuzda derin bir vizyona sahip oluyorsunuz. Ölçü kendini daha güzel gösteriyor. Mümkün olduğunca büyük ebatlı seramikler tercih ediliyor. 

Sizce Snow White neden tercih ediliyor?

Suyun rengi… Havuzda gördüğümüz açık renkler, insana psikolojik olarak ferahlık, dinginlik hissi veriyor. Bu bağlamda Snow White, havuzlara güzel bir su görüntüsü kazandırıyor. İnsanlar Snow White’ı gördükten sonra başka bir ürünle kıyaslama yapmaya gerek duymuyor. 

Peki, ufukta yeni bir proje var mı? 

Hayata geçirmeyi planladığım yeni bir projem var. Orada yine Serapool Porselen ürününü tercih edeceğim. Bu, markaya olan güvenimin bir göstergesidir. Satış öncesi, satış sonrası tüm süreçlerde Serapool Porselen’in sağladığı avantajlar gerek bana gerek müşterilere güven veriyor. 

“Uzman uygulamacılar, Serapool Porselen ürünlerini, çok daha zorlu projelerde, düz olmayan, kavisli, kıvrımlı tasarımlarda problemsiz bir şekilde uyguladılar.”


Havuz yapımında ürünle ilgili teknik bir sorunla karşılaştınız mı? Bu noktada Serapool Porselen’in size sunduğu çözümler nasıl oldu? 

Tüm kalbimle söylüyorum ki umduğum desteğin fazlasını buldum. Bu politik bir cevap değil. Her şeyden önce güzel olan şu: Serapool Porselen ekiplerinin sorduğu sorularla bizden istediği teknik bilgiler tatmin edici ve işe çok doğru yön veriyor. Biz uygulama sırasında herhangi bir problem yaşamadık. 

Serapool Porselen ekiplerinin profesyonelliğine ek olarak ben her projesinde üç boyutlu çalışan bir mimarım. Dolayısıyla hem müşteri için hem de çalışan ekiplere projeyi doğru anlatabilmek adına üç boyutlu çizimler hazırlıyorum. Bu bana, oluşabilecek birçok problemi önceden görüp tedbir alabilme imkanı sağlıyor. 

Ayrıca havuzlar söz konusu olduğunda tecrübe çok önemli. Uzman uygulamacılar, Serapool Porselen ürünlerini, çok daha zorlu projelerde, düz olmayan, kavisli, kıvrımlı tasarımlarda problemsiz bir şekilde uyguladılar. Onlar Serapool Porselen ürünlerini çok iyi bildikleri için projelerimde hiç zorluk yaşamadım.

Serapool Porselen’i beş kelimeyle ifade etmenizi istesek neler söylersiniz? 

Ödediğiniz bedeli hak eden ürünler. Satış sonrası güzel hizmet. Çözüm odaklılık. Yapıcı iletişim. Gönül rahatlığıyla tavsiye edilebilirlik… Eminim Serapool Porselen ürünleri, ilerleyen zamanlarda çok daha fazla tercih edilecek. 

Son olarak eklemek istedikleriniz… 

Güzel ürünler tasarlayıp projelerimize katkıda bulunduğu için Serapool Porselen’e teşekkür etmek isterim. Bundan sonra da devamlı olarak güzel projelere imza atmak ve sizlerle bir araya gelme şansına sahip olmak dileğiyle...