Taşmalı sistemle çalışmayan havuzlarda, havuz temizliği için havuz skimmeri büyük öneme sahip bir havuz aparatıdır. Havuz skimmeri, su yüzeyindeki kirletici madde ve atıkların temizlenerek suya karışmasını önlemek için kullanılan bir havuz eklentisidir. Bu atıklar etraftan havuza karışan kir ve tozlar olabileceği gibi yaprak, çöp, saç ve güneş kremi kalıntıları da olabilir. Bu atıklar su yüzeyinde bulundukları zaman sürecinde temizlenmediği takdirde suyun dibine çökerek havuzun içinde kirlilik oluşturur.
Skimmerli havuz ne demek, havuz skimmerleri nedir ve bir havuz skimmeri aparatı neden önemlidir tam olarak anlayabilmek için etkili bir havuz temizliğinin niçin gerekli olduğunu anlamak gerekir. Yazları serinlemek, egzersiz ve eğlenmek için girdiğimiz havuzlar, durağan su oldukları için kolayca kirlenebilirler. Etkili bir havuz temizleme sistemi olmadığı takdirde bu keyif verici alan bir mikrop yuvasına dönüşebilir. Etraftan havuz yüzeyine düşen birçok kirletici madde havuz yüzeyinde birikerek kirlilik oluşturabilir.
Yüzeyde biriken atık maddeler başta ne kadar az görünse de zamanla birikip problem haline gelebilir. Bunun önüne geçmek için havuzlarda çeşitli bakım ve temizleme sistemleri ile hijyen sağlamak durumunda kalırız. Havuzda dip temizliği çeşitli aparatlarla yapılmaktadır. Bunun yanında havuz yüzeyinde yeterli temizlik sağlanarak havuz dibinin atık ve kirletici maddelerle dolmasının önüne geçilmiş olur. Havuz yüzeyinde temizliği sağlayan taşma sistemi ve skimmer sistemi gibi farklı sistemler bulunmaktadır.
Taşma sistemi, denge tankı yapılmasını gerektirir ve skimmer sistemine göre farklı şekilde çalışır. Kimi durumlarda bu ekstra bölmeyi inşa etmek iyi bir seçim olmayabilir. Bu durumda havuz skimmer sistemleri devreye girmektedir. Havuz yüzeyindeki su, skimmer sistemi sayesinde havuz filtresine aktarılır. Havuz filtresinde filtrelenen su, kir ve atıklardan temizlenmiş şekilde havuza geri verilir. Havuz skimmeri sistemleri görece uygun fiyata etkili şekilde havuz yüzeyini atık maddelerden arındırmak için iyi bir tercihtir.
Havuz skimmerleri farklı çeşitlere sahiptir, boyutları değişim gösterir ve seçtiğiniz modele göre çeşitli farklılıkları vardır. Ancak seçtiğiniz model fark etmeksizin tüm havuz skimmerlerinin belirli parçaları bulunur. Bu parçalar, havuz yüzeyini temizleme görevi olan bu eklentinin tasarlandığı şekilde çalışmasını sağlar.
Her havuz skimmerinde altı temel parça bulunur.
Havuz skimmer kapağı: Sistemin havuzun dışından görünür olan parçasıdır. Havuzun sirkülasyon sistemine atıkların girmesini engeller. Aynı zamanda kullanıcıların sistemin içerisinde bulunan skimmer sepetine düşmesinin önüne geçer. Skimmer sepeti temizleneceği zaman sistemin iç kısmına buradan ulaşırız.
Havuz skimmer ağzı: Havuzun duvarına monteli bulunan bölmedir. Bu bölme aracılığıyla su ve atıklar sisteme çekilir ve filtrasyon sürecine geçilir. Skimmer ağzının yerleşimi önemlidir. Özellikle rüzgarın estiği yöne doğru yerleştirilmesi sistemin daha etkili şekilde çalışmasını sağlayacaktır.
Skimmer savağı: Skimmer ağzının iç kısmına yerleştirilmiş olan döner kapaktır. Skimmer savağı sayesinde sisteme çekilen atıkların havuza geri kaçması önlenmiş olur. Pompa çalışırken ve sisteme su çekilirken ağız açılır. Pompa durduğu zaman savak kapanarak atıkların geri gitmesini engeller.
Havuz skimmer sepeti: Büyük atıkları filtre bölümüne çekilmeden toplayan bölmedir. Bu bölme sayesinde büyük atıkların sisteme karışarak tıkaması önlenmiş olur. Sistemin uzun yıllar etkili şekilde çalışma sağlaması için düzenli aralıklarla skimmer sepetinin iyice temizlenmesi gerekir.
Emme borusu: Havuz skimmer sepetine bağlı ve skimmer sisteminin emme yapmasını sağlayan borudur.
Dengeleme borusu: Su seviyesi, ana giriş seviyesinin altına düştüğü takdirde içeri hava çekmesinin önüne geçen parçadır.
Havuz skimmerleri, genellikle bir başka havuz yüzeyi temizleme yöntemi olan taşmalı havuz sistemi ile karşılaştırılır. Taşmalı havuz sisteminde denge tankı da gerekli olduğundan, denge tankı yapılması uygun olmayan durumlarda skimmer sistemleri kullanılır. Havuzda yüzey temizliğinin etkili şekilde sağlanması için kullanılan skimmer sistemlerinin çeşitli avantajları bulunur.
Hepimiz havuzda keyifli vakit geçirmeyi severiz ve havuzlu bir ev sahibi olmak isteriz ancak bu havuzun bakımı konusunda pek kafa yormayız. Açık mekanda bulunan havuzlar temizliği aksandığı zaman kolayca kirlenmeye yatkındır. Aynı şekilde kapalı havuzlar da eğer çok kişi tarafından kullanılıyorsa bakım ve temizlik gerektirir. Ancak bakım ve temizlik konusu özellikle açık havuzlar için önemlidir.
Kullanıcı sayısı veya türü fark etmeksizin havuzların sürekli olarak bakım ve temizliğe ihtiyacı vardır. Dolayısıyla, havuz skimmer ne işe yarar sorusunun cevabı böyle bir sistem bulunmadığı veya iyi çalışmadığı zaman en belirgin şekilde anlaşılır. Çünkü bu durumda havuz yüzeyinde atıklar birikerek havuzu kullanılamayacak hale getirebilir.
Etrafta rüzgarın da etkisiyle savrulan ve havuzun yüzeyine düşen atık ve kirletici maddeler pek çok farklı türe sahiptir. Kir ve tozlar her yüzeyde olabilir ve kolayca havuzun yüzeyine düşebilir. Bu kir ve tozlar yüzeydeyken etkili şekilde temizlenmediği zaman suyun da etkisiyle topaklanıp büyür. Başta çok dikkat çekmeyen kirler topaklanarak havuzun dibine çöktüğü zaman çok can sıkıcı bir probleme dönüşebilir. Zamanla yüzeydeki bu maddelerin daha büyük bir soruna dönüşmesini engellemek için havuzlarda yüzey temizleme sistemine ihtiyaç duyarız. Bu noktada havuz skimmerleri devreye girer. Havuzun yüzeyindeki suyu filtreleme sistemine göndererek suyun atıklardan arındırılmasını sağlar.
Havuzları kirleten maddeler yalnızca tozlardan ibaret değildir. Aynı zamanda havuzun bulunduğu yere göre yaprak, yağmur, kuş pislikleri gibi etrafta havuzu kirletebilecek çeşitli atıklar oluşabilir. Bu tür atıklar havuz keyfinizi kaçırabileceği gibi, havuzda birikmeleri özellikle rahatsız edici olabilir. Bunların yanında havuza girmeden önce kullanmış olduğumuz güneş kremlerinin artıkları da havuz yüzeyinde birikebilir. Dış etkenlerden ayrı olarak havuza giren kişilerin ölü derileri, cilt yüzeylerindeki kirler ve saçları da yüzeyde birikerek havuz dibine çökebilir.
Atık türü ne olursa olsun hala yüzeyde olduğu süreç boyunca hızla müdahale gerekir. Atıkların birikip daha büyük bir soruna dönüşmesi havuzda bulunan filtre sisteminin gereksiz yere aşırı çalışmasına neden olur. Tüm sistemlerin uzun vadeli olarak kullanılabilmesi için problemler hala küçükken ve kirler hala yüzeydeyken müdahale havuz skimmerleri ile yapılır. Skimmer havuz sistemleri ile daha hijyenik bir havuza sahip olursunuz ve atık maddelere havuzun dibine çökmeden müdahale edersiniz.
Su yüzeyi temizliği zamanında ve gerektiği şekilde yapılmadığı zaman atık maddeler topaklanarak dibe çöker. Havuz skimmerleri temel olarak havuzun yüzeyine düşen atık maddelerin birikerek daha büyük sorunlara yol açmasını engeller. Bunu mümkün kılmak için skimmer sisteminin içine pompadan aldığı güçle ve emme borusu yardımıyla yüzeydeki belirli miktardaki suyu çeker. Skimmer sistemi havuzun en üst yüzeyinde bulunan yaklaşık 3 milimetre kalınlığındaki suyu çekmektedir.
Çekilen su ile birlikte kalıntı ve atıklar da havuz skimmeri sistemine giriş yapar. Su bu süreçte hala çekildiği için bu atıklar havuzun içine geri dönemezler. Büyük parçalı kalıntılar havuz skimmeri sepetinde toplanır. Bu sepetin fazla birikmeyi önlemek için rutin olarak temizlenmesi gerekir.
Büyük atıklar sepette toplandıktan sonra daha küçük atıkların da temizlenmesi için su filtreye gönderilir. Filtre gelen suyu daha da temiz hale getirir ve havuza temiz suyu gönderir. Bu şekilde havuz skimmeri sayesinde havuz suyunun yüzeyi temizlenmiş ve kirlerin birikmesi önlenmiş olur. Bir skimmerli havuz sisteminde su yüzeyi temizliği bu şekilde sağlanır.
Havuz skimmeri sisteminin uzun vadeli şekilde işlevini koruması için düzenli şekilde temizliğini yapmak gerekir. Çünkü skimmer sepetinde biriken atıklar zamanla tıkanmalara yol açarak sistemin zorlanmasına sebep olabilir. Bu oldukça basit ve çok fazla zaman istemeyen bir süreçtir.
İlk olarak havuz pompası kapatılır ve skimmer sisteminin emme yapması durdurulur. Sonrasında skimmer kapağı açılarak skimmer sepeti çıkarılır. İçindeki atıklardan kurtulduktan sonra suyla temizleyerek mümkün olduğunca temiz hale getirilir. Ardından sepet geri yerine koyulur, kapak kapatılır ve pompa çalıştırılır. Skimmer sepeti doldukça temizleme işlemi tekrarlanarak havuz skimmeri sisteminin en etkili şekilde çalışması sağlanır.
Farklı boyuta, yapıya ve kuruluma sahip havuzlar farklı türde temizlik yöntemleri gerektirir. Havuz skimmerleri de kendi aralarında farklı türlere sahiptirler. Temelde tüm havuz skimmeri türleri işleyiş açısından aynıdır. Havuz yüzeyindeki kalıntı ve artıkları içine çekerek büyük atıkların filtreye geçmesini ve tıkamasını engellerler. Havuz skimmerlerinin 3 ayrı tipi bulunur.
Havuz skimmer türleri:
Havuzun boyutu, kurulumu ve yapısı gibi faktörlere göre farklı skimmer tipleri kullanılabilir.
Standart havuz skimmeri adından da anlaşıldığı gibi standart özelliklere sahip skimmer havuz sistemlerine denir. Havuzdaki kirletici madde ve atıkları suyla beraber sisteme çekerler. Havuzun özelliklerine göre bir veya birden fazla standart havuz skimmeri kurulumu yapılabilir.
Havuz herhangi bir özel sistem gerektirmediği sürece standart havuz skimmeri gerekli temizlik ve bakım için yeterli olacaktır. Ortalama boyutlara sahip havuzlarda etrafta aşırı miktarda kirletici etken yoksa standart havuz skimmerinden fazlasını aramaya gerek yoktur.
Havuzun yapısı ve boyutu gibi özelliklere göre farklı havuz skimmerleri seçilebilir. Skimmer havuz yapımı sırasında geniş ağızlı havuz skimmeri tercih edilebilir. Geniş ağzı sayesinde çekim sırasında daha çok ve daha büyük boyutlara sahip artıklar sisteme alınır.
avuzun etrafında havuz yüzeyini kirleterek sorunlara yol açabilecek etmenler daha çok ve çeşitli olduğu zaman geniş ağızlı havuz skimmeri kullanılabilir. Örneğin havuzun etrafında ağaçlar varsa ve dalları havuza düşüyorsa bu dallar daha küçük skimmerleri tıkayabilir. Tıkanma sorununun önüne geçmek için geniş ağızlı skimmer ürünleri daha iyi bir seçim olur. Bunun yanında daha büyük havuzlarda geniş ağızlı havuz skimmeri ile yüzey alanı temizliği daha etkili şekilde sağlanabilir.
Daha küçük boyutlara sahip skimmer sistemli havuz için kimi zaman mini skimmer tercih edilebilir. Bunun yanında kapalı havuzlar veya prefabrik havuzlar için mini skimmer havuz sistemi seçilebilir.
Etrafta bulunan atık kaynakları daha azsa bu daha iyi ve pratik bir çözüm olabilir. Örneğin ağaçların ve kirin daha yoğun olduğu yerlerde daha güçlü bir skimmer sistemi tercih edilebilirken, daha temiz alanlarda mini skimmer kullanılabilir. Havuz boyutunun küçük olması durumunda daha küçük bir yüzey alanı için kullanışlı olan mini skimmer yeterli olacaktır.
Havuzlar durağan su kitleleridir ve bu nedenle zamanla kir ve atıkların birikmesi söz konusu olabilir. Bu kir ve atıkların birikerek havuzu kullanılamaz hale getirmemesi için düzenli şekilde temizlik yapılması gereklidir. Bu temizlik farklı türde havuzlarda farklı şekillerde yapılır. Küçük boyuttaki zararlıların temizlenmesi için havuz filtresi kullanılır. Havuz filtresinde zamanla büyük parçaların birikmesi bu filtrenin işlevinin bozulmasına yol açabilir. Bu nedenle filtrasyon sürecinden geçmeden önce sudaki daha büyük atıklar temizlenmelidir. Bu işlem taşmalı sistem olmayan havuzlarda havuz skimmer sistemleri yardımıyla yapılır.
En etkili temizlik ve hijyen için taşmalı sistem veya havuz skimmerleri kullanılmalıdır. Havuz skimmerleri kurulum ve kullanım açısından daha az kişinin kullandığı havuzlar için uygundur. Havuzun temiz tutulması bir gereklilik olduğu için de taşmalı sistem bulunmayan havuzlarda skimmer bulunması bir gerekliliktir.
Taşmalı sistem veya havuz skimmer sistemi bulunmaması durumunda can sıkıcı sonuçlarla karşılaşılabilir. Zamanla havuz yüzeyinde toplanan ve birikerek topaklanan atıklar havuzun dibine giderler. Aynı zamanda bu atıklar filtrasyon sistemine de zarar verecektirler. Havuzda skimmer sistemi bulunmaması durumunda hem havuz daha kolay kirlenecek hem de filtre zamanla tıkanarak işlevini yitirecektir.
Havuzlarda skimmer sisteminin bulunması havuz yüzeyinin temizliğinin korunmasını sağlar. Bunun yanında büyük atık parçaları skimmer sepetinde birikeceği için filtre sisteminin de yükünü azaltır. Skimmer sistemi sayesinde küçük atıkların birikerek daha büyük sorunlara dönüşmesi de engellenmiş olur. Bunun yanında skimmerli havuz, fiyatları yönünden de görece daha uygundur.
Eğer keyifle ve hijyen içerisinde kullanacağınız bir havuz istiyorsanız taşma havuz sistemi veya skimmerli havuz sistemi kullanmalısınız. Ancak taşma havuz sistemi denge tankı yapılması gerektiği için daha masraflı ve zor olabilir. Bunun yanında havuzu yaptırmayı düşündüğünüz alan denge tankı için uygun olmayabilir. Aradığınız hijyene daha uygun bir fiyata ve daha az uğraşla sahip olmak istiyorsanız bunu skimmerli havuz sistemiyle yapabilirsiniz. Sağladıkları pratiklik ve hijyen işin içine katıldığında havuz skimmer fiyatları oldukça uygundur. Temel olarak, kullanılan türe göre havuz skimmer fiyatları değişim göstermektedir.
Mini havuz skimmerleri diğer iki türe göre daha uygun fiyatlara sahiptir. İşlevi ve özellikleri gereği daha küçük havuzlar için pratik bir çözüm arayan kullanıcılar bu tür skimmerleri tercih edebilir. Standart havuz skimmerleri ise bu üç farklı tip skimmer arasında ortalama fiyatlara sahip olan türdür. Daha büyük havuzlar için tercih edilen geniş ağızlı skimmerler ise bu üç tür arasında en masraflı olanlarıdır. Ancak çevrede fazla kirletici etken varsa ve havuzun boyutu da daha etkili bir skimmer türü gerektiriyorsa geniş ağızlı skimmerlere ihtiyaç duyulur.
Bu üç farklı tür farklı boyutlara ve yapılara sahip havuzlarda kullanılır. Bütçenize ve havuzunuzun ihtiyaçlarına en uygun havuz skimmerlerini bu farklı türdeki skimmerler arasından seçebilirsiniz.
SKİMMERLI HAVUZ VE TAŞMALI HAVUZ ARASINDAKİ FARKLILIKLAR NELERDİR?
Tüm havuzlar düzenli şekilde temizlenmeye ve atıklardan arındırılmaya ihtiyaç duyar. Havuz filtresi küçük boyutlu atıklara karşı tam koruma sağlarken filtrenin zorlanmaması için diğer sistemlere de ihtiyaç duyulur. Bunun için taşmalı havuz sistemleri veya skimmerli havuz sistemleri kullanılır.
Taşmalı havuz sistemlerinde su seviyesi havuz yüzeyinin üzerine çıkar. Bu şekilde havuzdaki suyun kenarlardan bir miktar taşması sağlanır. Bu taşan su, havuzun etrafındaki taşma kanalları yolu ile denge tankına gönderilir. Denge tankında taşan su filtrelenir ve temizlenir. Temizlenen su havuza geri gönderilerek havuzdaki su sirkülasyonu ve suyun temizlenmesi işlemi sağlanmış olur.
Skimmerli havuzlarda ise su seviyesi havuz yüzeyinin altında tutulur ve su havuzdan taşmaz. Bunun yerine skimmer sistemi ile yüzeydeki su absorbe edilir ve filtrasyona gönderilir. Filtrasyona gönderilmeden önce büyük parçalı atıklar skimmer sepetinde hapsolur. Atıkların suya geri dönmemesi için skimmer ağzında özel bir kapak bulunur.
Havuz skimmer sistemleri genellikle denge tankı inşaatı mümkün olmayan durumlarda tercih edilir. Denge tankı olmadığı için skimmerli havuz tesisatı da taşma havuz sistemlerine göre farklıdır. Bunun yanında büyük parçalar sepette hapsolduğu için temizlenmesi ve bakımı taşma havuzlu sisteme göre daha kolaydır. Denge tankı kurulumu gerekmediği için fiyat açısından taşma havuz sistemine göre daha uygundur. Ancak skimmer havuz sistemleri genellikle özel havuzlar, yani görece az kişi tarafından kullanılan havuzlar için tercih edilir.
Çok kişinin kullandığı havuzlarda temizliğin sağlanması için genellikle taşma havuz sistemi kullanılır. Eğer özel kullanım amaçlı bir havuzunuz olsun istiyorsanız bu havuzlar için daha skimmer sistemi uygun olacaktır. Bu şekilde kullanım ve bakım kolaylığı açısından, aynı zamanda da fiyat yönünden daha uygun bir havuz temizleme sistemi edinmiş olursunuz.
Kısaca özetlemek gerekirse, skimmerli havuz mu taşmalı havuz mu tercih etmek gerektiğinin kararını vermek için bu iş için ayrılan bütçe ve havuzun inşa edileceği alanın denge tankı kurulumuna uygun olup olmadığı gibi faktörler hesaba katılmalıdır. Bunun yanında muhtemel kullanıcı sayısını ve bakıma ayrılabilecek zamanı da işin içine katmak akıllıca olacaktır.
HAVUZ SKİMMER YÜZEY TEMİZLEYİCİ NEDİR?
Havuz skimmer sistemleri, havuzda yüzey temizliğini sağlayarak genel olarak havuzun dibinde de temizliği destekler. Havuz pompasından aldığı güçle filtrasyon sistemiyle birlikte çalışarak büyük ve küçük atıklardan havuzu temizlerler. Gömülü havuzlarda olduğu gibi prefabrik havuzlarda da ihtiyaç duyulan temizlik ve hijyenin sağlanmasını desteklerler. Tüm havuz sistemine karışmaması gereken büyük atıkları sepet bölmesinde tutarak havuza geri dönmelerini engellerler.
Bunun yanında yüzey temizleyici dediğimizde havuzda hijyenin sağlanması için kullanılan kimyasalları da anlayabiliriz. Havuzda kullanılan belli başlı yüzey temizleyici kimyasallar bulunmaktadır. Skimmer sistemleri ve filtrasyon düzeneği gözle görülebilir atıklardan havuzu temizler. Özel şekilde hazırlanan bu kimyasal karışımı da mikrop ve bakterilere karşı havuzda bir savunma oluşturur. Bu savunma sayesinde havuz suyuna çeşitli yollarla karışan bakterilerin üreyerek çoğalması engellenir.
Birçok kişi tarafından kullanılan ve açık havadaki kirletici etkenlere maruz kalan havuzlar bu tarz bir uygulamaya ihtiyaç duyar. Havuzlarda bakteri oluşumu için birçok sebep olabilir. Örneğin böcekler, kuş atıkları, girenlerin derilerindeki bakteriler bu sebepler arasındadır. Her ne kadar kimyasal kullanımı sağlık açısından ideal olmasa da mikrop ve bakterilerin havuz ortamında yayılmasından iyidir. Havuz temizliği için kullanılacak kimyasallar dikkatlice ve belirli oranlarda kullanılmalıdır.
Havuz skimmer sistemleri, gözle görebildiğimiz kirlenmeye sebep olan etkenlerde yüzey temizliği açısından iyi bir iş çıkarır. Havuz yüzeyinde bulunan filtrasyona karışmasını istemediğimiz kirletici maddeler skimmer sistemi ile temizlenir. Bu şekilde yüzey temizliği sağlanarak havuzun berraklığı ve temizliği korunur. Bunun yanında skimmer sepetinde büyük artıklar birikir ve filtrasyon sistemine gönderilmez, bu şekilde tüm havuz sisteminin işlevi de korunmuş olur.
Havuz skimmer sistemlerinde farklı görevleri tamamlayan farklı bölmeler bulunur. Örneğin emme borusu gerekli çekiş gücünü sağlarken skimmer savağı atık maddelerin çekim sonrası havuza dönmesini engeller. Her skimmer sisteminde bulunan altı temel bölmenin içinde skimmer kapağı da bulunmaktadır. Bu bölmeye temizlik ve güvenlik için ihtiyaç duyarız.
Havuz skimmer kapağı, skimmer sisteminin havuz dışından görünür olan kısmıdır. Kullanıcıların içeri düşmelerine ve büyük artıkların sisteme girmelerine engel olur. Bu bölme sayesinde havuz skimmer sepetine erişim sağlayabilir ve sistemin ihtiyaç duyduğu temizlik ve bakımı tamamlayabilirsiniz.
Skimmer sistemlerinin temel görevlerinden biri büyük parçalı atıkları sisteminde toplayarak filtrenin zorlanmasını önlemektir. Sistem için sağlanan bu temizlik ile skimmer sepetinde birikme oluşmasını engelleyerek sistemin işlevini korumasına destek olabilirsiniz.
Havuz içi ve yüzeyinde aranılan temizliğin sağlanması için ihtiyaç duyduğumuz aparatlardan biri de havuz pompasıdır. Havuz pompası havuz içerisinde yeterli sirkülasyon sağlanması için ihtiyaç duyulan bir eklentidir. Havuzdaki suyun devirdaim yapmasını sağlayarak filtrasyon sisteminden geçmesini, aynı zamanda temizlik için kullanılan kimyasalların eşit miktarda suya karışmasını sağlar. Havuz pompası, havuz temizliğinde büyük rol oynayan bir başka eklenti olan havuz skimmeri ile karıştırılmamalıdır.
Havuz skimmer sistemi ve havuz pompası birbirinden farklı eklentilerdir. Pompa, suyu hareket halinde tutar ve skimmer sistemi ile filtrasyon sisteminden geçmesi için gereken emme gücünü sağlar. Suyun sirkülasyonunu devamlı hale getirerek temiz kalmasında büyük rol oynar.
Havuz pompaları temel olarak 6 farklı bölümden oluşur:
Havuz skimmer sistemi, pompa ve filtre sistemlerinin tıkanmaması için büyük öneme sahiptir. Büyük artıklar havuz skimmer sepetinde birikerek bu diğer iki sisteme aşırı yüklenilmesini engeller. Havuz skimmer sistemi emme gücünü havuz pompasından alır. Havuz pompası büyük oranda sirkülasyon için daha önemlidir ancak suyun berrak ve temiz kalması için skimmer sistemi de çok gereklidir.
Temelinde ikisi de birbirinden farklı sistemler olsa da aynı amaç için çalışırlar. Havuz pompası da skimmer sistemi de havuzun temiz ve hijyenik kalması görevlerine sahiptir. Pompa sirkülasyon için gereken emmeyi ve suyun havuza geri verilmesini sağlar. Bunun yanında havuz skimmer sistemi de çeşitli atıkların sistemden atılmasını ve havuz yüzeyinin temizliğinin korunmasını sağlar.