13 dakika okuma süresi

Serapool Porselen ile Yüzme Havuzunuzda İstediğiniz Su Rengi Mümkün

Serapool Porselen ile Yüzme Havuzunuzda İstediğiniz Su Rengi Mümkün

Şeffaf yağmur damlaları, masmavi denizler, turkuaz okyanuslar ya da yeşil göller... Hepsi sudan meydana gelmelerine rağmen renkleri birbirinden oldukça farklıdır. Çünkü suyun rengini, su moleküllerinin ışıkla etkileşiminin yanı sıra suyun içinde çözünmüş ya da asılı halde bulunan başka maddeler de etkiler.

Deniz suyunun rengi, su moleküllerinin ışığı emiş ve yansıtış özelliklerine bağlıdır. Beyaz ışık dediğimiz güneş ışığında bütün renkler vardır. Deniz suyu molekülleri, aynen atmosferde olduğu gibi, bu ışığın dağılımındaki kırmızı renkleri emer, mavi renkleri yansıtır. Yani yüksek frekanslı dalga boylarını tutar, düşük frekanslı dalga boylarını ise geri gönderir. Mavi renk de daha kısa dalga boyuna sahip olduğu için deniz, genellikle mavi bir görünüme bürünür. Bu rengi almalarındaki en önemli sebep ise deniz katmanının derinliğidir. Gelen ışık frekansları, derinliğe göre renk verir. Suyun derinliği arttıkça mavi renk de belirginleşir. Hal böyleyken, havuz yaptıracak olan kişiler de havuzlarında deniz suyuna benzer bir görüntüye sahip olmayı bekler. 

Peki, havuz suyu rengini neler etkiler?

Havuzun büyüklüğü ve derinliği, havuzun maruz kaldığı ışık, havuz karoları, mozaikler gibi kaplama malzemeleri, havuz etrafındaki manzara ve su kimyası gibi pek çok değişken, suyun rengi üzerinde oldukça etkilidir.

Gerek görsel olarak gerekse temas edildiğinde insanı dinlendiren, rahatlatan, rehabilite ve tedavi eden havuzlar, mimari tasarımın vazgeçilmez bir ögesi haline geldi. Tıpkı binalar gibi kullanıcıların hayalleri, beklentileri göz önünde bulundurularak onlara özel tasarlanan havuzlar, evinizin içinden seyrettiğiniz veya bahçenizde uzanıp güneşin tadını çıkarırken odaklandığınız en güzel yaşam alanları…

Peki, su rengini etkileyen bu değişkenler varken, havuzunuzda istediğiniz görünümü nasıl elde edebilirsiniz? 

Serapool Porselen’in Natural Seri ürünleri, birbirinden farklı yüzeye, dokuya ve renge sahip geniş bir yelpazeden oluştuğu için kullanıcılar bir havuz karosu seçeceğinde, kuşkusuz cevabını merak ettiği en önemli soru; “Havuz suyum hangi renk görünecek? oluyor. 

Natural Seri ürünleri, seçim yapılan karoya göre suyla birleştiğinde bazen mavi, bazen turkuaz bazen de yeşil olarak karşımıza çıkıyor. Gün içerisinde güneş ışığı değiştiği gibi suyun renkleri de değişebiliyor. Havuzun derinliği, konumu, suyun pH değeri ve temizliği ile günün saatleri de havuz suyu rengi üzerinde büyük ölçüde etkili oluyor. Bunun için de aynı havuz karosu, farklı projelerde farklı görünümlere sahip olabiliyor. 

Zevkinizi yansıtan havuzu Natural Seri’de bulabilirsiniz…

Her tarza uygun olan Serapool Porselen Natural Seri ürünleri, bir araya geldiğinde eşi benzeri olmayan bir tasarımı oluşturuyor ve doğal görünümü pekiştiriyor. 

Beyaz, gri, bej, toprak rengi, yeşil, mavi, turkuaz, kobalt, kahverengi, antrasit, hatta sarı ve platin gibi çok sayıda renkten oluşan Natural Seri ürün grubundan herhangi birini seçtiğinizde havuzunuzun nasıl görüneceğine gelin hep birlikte bakalım…

1. Mavi Havuzlar

Mavi rengin insanlar üzerinde dinlendirici bir etkisi vardır. Kendinizi rahat ve huzurlu hissetmenizi sağlayan mavi renkli havuzlar, sakinleştirir, stresi azaltır ve rahatlatır. Havuzunuzun mavi renkte görünmesini istiyorsanız MarinBlue BeadOceanoPatchwork Marin ürünlerini tercih edebilirsiniz. Piazza Cobalt ile de daha derin mavi bir havuza sahip olabilirsiniz. 


2. Turkuaz Havuzlar

Ruhsal stres ve yorgunluk dönemlerinde bizleri yeniden canlandıran turkuaz renk, mavi ve yeşilin kombinasyonundan oluşur.  Maldivler'in insanı büyüleyen sularında hissettiren turkuaz renkli havuzlarla suyun neşe ve enerji veren gücünü hissedebilirsiniz. Firuze MixPiazza Cyan, ve Piazza Turquoise karolarla turkuaz bir havuza kavuşarak günün bütün yorgunluğundan arınabilirsiniz. 


3. Yeşil Havuzlar

Yatıştırıcı ve iyileştirici enerjisiyle kendinizi daha sağlıklı ve zinde hissetmenizi sağlayan yeşil renkli havuzlar, doğanın büyüleyici gücünü de yansıtıyor. Kökleri doğaya uzanan yeşil rengi, dinginliği ve öze dönüşü de simgeliyor. Ortama dinginlik katan yeşil havuzlara sahip olmak için Verde Guatemala ya da Kaan Mix ürünlerini tercih edebilirsiniz. Verde Guatemala koyu tonlarıyla derinlik hissi yaratırken, Kaan Mix daha açık yeşil renkleriyle huzurlu ve iyi hissetmenizi sağlayacak. 

4. Soft Havuzlar

Doğal tonlarıyla havuzlara daha yumuşak bir görünüm kazandıran açık renkli havuz karoları, Akdeniz ve Ege esintileri taşıyan projeler tasarlamak için mükemmel seçenekler oluşturuyor. Zarif, sade ve göz alıcı açık renkli karolar, rafine ve ışıltılı mekanlar yaratıyor. Snow WhiteAntique Grey ve Antique Beige gibi daha açık tonlu havuz karolarını seçerseniz, suyun en yalın halini elde edebilirsiniz. 

5. Egzotik Havuzlar

Tropikal adalardan ilham alan renkleri yansıtan egzotik havuzlar, büyüleyici ve olağanüstü bir atmosfer oluşturuyor. Egzotik dokuları yansıtmak amacı ile yüzeyinde koyu renkler de barındıran ürünler, doğallığı vurgularken ürünlerin su altında sıra dışı tasarımını belirginleştiriyor. Benzersiz ve kendine özgü egzotik havuzlar için Olcay MixSukabumiPiazza Green ve Tropic’i tercih edebilirsiniz. 

6. Marjinal Havuzlar

Tüm yüzeyleri birbirinden farklı olan ve suyla birleştiğinde etkileyici bir görüntü ortaya çıkaran marjinal havuzlara sahip olmak istiyorsanız SerastoneFossil Mix ve Pool Mix ürünleri tam size göre! Eşsiz bir tasarıma ilham vererek yeni trendlere öncülük edecek bir konsept sunan bu havuz karoları, havuzları tarz sahibi bir kimliğe kavuşturmak için son derece ideal. 

7.Fantastik Havuzlar

Cobalt, altın ve platin renklerinden oluşan fantastik havuzlar, daha önce hiç denenmemiş olmasıyla dikkat çekiyor. Fark yaratmayı sevenlerin seçimi olan bu ürünler her türlü iklim için de elverişli. Koyu mavi rengiyle güneş ışığını çeken Fantastic Cobalt, suyun daha ılık kalmasını sağlayarak soğuk iklimler için uygun olurken, Mirror Stone ve Gold Stone havuz porselenleri ile sıcak iklimlerde serin havuzlara kavuşabilirsiniz.