34 dakika okuma süresi

SPA Nedir?

SPA Nedir?

Günümüzde her geçen gün önemi fark edilen SPA merkezleri, oldukça ilgi çeken yerlerin başında gelmeye başladı. Ruhsal ve fiziksel olarak iyileşme sürecine giren kişiler, tedaviye yardımcı terapilerin yer aldığı SPA merkezlerini sıklıkla tercih ediyor. SPA merkezlerinde hidroterapinin yanı sıra masajlar ve bakımlar da uygulanmaktadır. SPA bakımları, sadece su ile değil yanına eşlik eden doğal ve şifalı taşlar, aromatik yağlar ile profesyonel masaj tekniklerinin uygulanmasıdır. SPA  merkezleri ihtiyaçlarınıza uygun masaj ve teknikleri uygular.

SPA  bakımları birçok tedavi destekleyiciden oluşur. Selülit tedavisi, cilt bakımı ya da stres atıcı masajlar bunlara örnektir. Tam olarak SPA  nedir? SPA,  masajlar ve bakımlar ile günün stresinden uzaklaşmanızı, canlanmanızı ve rahatlamanızı sağlayan birtakım  uygulamalardır. SPA  ile anti selülit tedavisi, yüz ve cilt bakımı, temizliği gibi her türlü terapi tekniklerinden faydalanmak mümkündür. Ülkemizde de de tüm dünyada olduğu gibi SPA merkezlerinin sayısı giderek artmaktadır. SPA bakım ve masajları uzun süre en popüler uygulamalar arasında yerini koruyacak gibi gözüküyor. Peki, SPA ne anlama gelir?

SPA NE DEMEK?

SPA Latince kökenli kelimelerin baş harflerinden oluşur. “Selus Per Aqua” yani SPA kelimesi, “Sudan Gelen Sağlık” anlamını taşır. Kökeni Roma İmparatorluğu’na kadar dayanan bu terim su ve yanına eşlik eden yağlar ve taşlar ile yapılan terapi ve masajları ifade eder. Bireyin ihtiyacı olan bedensel ve ruhsal bakımları sunar. Temel hedefi iyileşme olan SPA  merkezlerinin çeşitli uygulamaları vardır. Ancak, çıkış noktası, savaştan dönen askerlerin sağlıklarına kavuşması için tedavi edildikleri banyolardır. İlk olarak Avrupa’ya yayılmasıyla birlikte kültürlere göre kendi içinde değişiklikler ortaya çıkmaya başlamıştır. “sorusunun kelime anlamı dışında, SPA  kültürünün ana teması, hidroterapi adı verilen su ile tedavi yapılmasıdır.

SPA’NIN FAYDALARI NELERDİR?

SPA’nın faydaları saymakla tükenmez. Hem ruhsal hem de fiziksel anlamda birçok fayda sağlayan yöntemleri içerir. SPA  terapilerinde uygulanan yöntemler, ortamın ambiyansı ile birleştiğinde ruhunuza dinlendirici etkiler sağlarken, aroma terapileri ve masaj teknikleri ile bedeniniz aradığı şifayı bulacaktır. SPA’da kullanılan birbirinden farklı masaj ve yöntem vardır. Vücudunuzun ihtiyaçlarına ya da beklentilerinize göre tekniklere karar verebilirsiniz. Masaj sırasında kullanılan aroma terapik yağlar ve tuz çeşitleri cildinizi yeniden yapılandırarak, taze bir görünüme kavuşturur. Masaj yağları ise vücudunuza zindelik kazandırmak için birebirdir. Peki, SPA merkezi nedir? Hidroterapi uygulaması yapılan yerlere SPA merkezi adı verilir. SPA merkezleri tarafından sunulan SPA’nın birçok faydası bulunmaktadır.

  • Kan dolaşımının düzenlemesine yardımcı olur.
  • Toksinleri vücuttan atmak için uygulanan en hızlı yöntemlerden biridir.
  • Sindirim sisteminin düzenli çalışması için destekleyicidir.
  • Romatizmal hastalıkların iyileşmesinde rol sahibidir. 
  • Kasların yumuşamasını ve gevşemesini sağlar. Ağır spor antrenmanları sonrası yorulan ve sertleşen kas spazmlarını gidermeye yardımcı olur.
  • Vücudun dinamizmini yeniden kazanmasına yardımcı olur.
  • Zihinsel yorgunluk, stres gibi etkenleri ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Günlük temponun sinir sistemi üzerindeki olumsuz etkilerini ortadan kaldırır.
  • Vücuda yüklenen aşırı elektriği alır ve rahatlama sağlar.
  • Gerginlik yaşıyorsanız ya da geceleri uyku sorunlarınız varsa, iyileştirici etkisi ile bu sorunları ortadan kaldırır.
  • Vücudun forma girmesinde, selülitlerin ortadan kalkmasında ve güzelleşmede gözle görülür farklar ortaya çıkarır.

Uygulanan tekniklerin sağladığı faydalar da aşağıdaki gibi sıralanabilir.

  • Bali masajı: vücudun enerji akışına konsantre olur. Çeşitli esnetme yöntemleriyle uygulanır ve vücuda yenilik ve güç getirir.
  • İsveç masajı: kan akış yönüne göre yapılan bir masaj çeşididir. Farklı kas gruplarına tedavi uygular. Temel hedefi tüm bedende etkili olmaktır.
  • Shiatsu masajı: akupressur tekniğinin kullanıldığı güçlü bir masaj tekniğidir. Tüm vücudun enerji akışına hitap eder. Bazı hastalıkları iyileştirici gücü olduğuna inanılır. Organ fonksiyonlarına faydalı bir masaj tekniğidir.
  • Sporcu masajı: sporcular için iyileşme ve rehabilitasyon amaçlı uygulanır. Bir İsveç masaj uygulaması olan tekniğin, spor öncesi performans artırdığı ve spor sonrası dinlendirici etki yarattığı düşünülür.
  • Anti-stres masajı: odak noktası baş ve omuzdur. Aromatik yağlar ile kaslar gevşetilmeye çalışılır. Özellikle gün içinde fazla strese maruz kalan kişiler tarafından ilgi görür.
  • Ayak Refleksolojisi: ayaktaki basınç noktalarına odaklanılır. Güneydoğu Asya’da yaygın olarak uygulanan ayak refleksolojisi, vücudu canlandırma becerisine sahiptir.

SPA NASIL YAPILIR?

SPA bakımı dendiğinde akla sadece su gelmemelidir. Bu bakımın temel unsurlarının başında şifalı taşlar ve aromatik yağlar gelir. SPA bakımında su, aromatik yağ ve tuzlar, taşlar kadar profesyonel masaj teknikleri de önem taşır. Bir SPA merkezine başvurduğunuzda birbirinden farklı yöntem içinden seçim yapabilirsiniz.

SPA su ile birlikte uygulanan bir masaj şeklidir. Ancak, doğal taşların enerjisinden ve aromatik yağların etkilerinden mutlaka yararlanılır. Kişinin ihtiyacına uygun olacak yöntem belirlendikten sonra uygulamaya geçilir. Uygulama sırasında kullanılacak aromatik yağlar ve doğal taşlar da yine kişinin ihtiyaçlarına göre yöntemin içine dahil edilir. SPA masajı, kişinin kan dolaşımını düzenler,  ruhsal ve bedensel rahatlama sağlar. Günümüzde SPA’nın çeşitli avantajlarından faydalanmak isteyenler için  SPA  havuzu ve de oldukça popülerdir. Jakuzi, günün stresinden kurtulmak için kullanılan en konforlu yöntemlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle hidroterapinin evde uygulanmasına fırsatı sunan bu SPA  küvetleri sayesinde masaj keyfi de bir arada yaşanabilir. 

Günümüzde SPA  küvetleri, yalnız oteller ve SPA  merkezlerinde kullanılmaktan çıktı. Evlerin banyoları, yatak odaları ve bahçeler jakuzi kullanım alanlarının başında geliyor. Burada en önemli konu, doğru kullanılmalarıdır. SPA  küvetleri kullanıma başlamadan önce su ile doldurulur. Çünkü motorlarının çalışması için  su ile dolu olması gerekir. Bazı jakuzi modelleri, suyu aynı sıcaklıkta tutabilme özelliğine de sahiptir. Bu ısıtıcı özelliği, sıcak su takviyesi yapmadan konforlu bir duş almanızı sağlar. Su doldurduktan sonra jakuzinizin masaj özelliğini de kullanmak istiyorsanız akım sağlama butonunu devreye almalısınız. Jetleri masaj yönünde ayarladıktan sonra basınçlı su vücudunuzun dilediğiniz bölgesine ulaşır ve masaj yapmaya başlar.

SPA  havuzları da SPA  merkezlerinde ve otellerde sıklıkla karşımıza çıkar. Vücudun rahatlaması ve sağlıklı olması için gerekli donanıma sahip olan havuzlar, günün stresini atmanıza ve güç kazanmanıza yardımcı olur.


SPA KURALLARI NELERDİR?

SPA  merkezinin kuralları, ilk kez deneyimleyecek müşteriler tarafından merak edilir. SPA  merkezleri son derece rahat bir ortama sahiptir. Kapıdan girdiğiniz andan itibaren kulağınıza gelen müzik ve hissedeceğiniz atmosfer rahatlamanıza ve gevşemenize yardımcı olur. SPA  kuralları oldukça basittir. Kendinizi rahat hissetmeniz en önemli konudur. Randevulara en az 15 dakika önce gidilmesi  daha rahat hissetmeniz ve hazırlanmanız için önemlidir. Duşunuzu almanız ve terapiye hazır olmanız için yeterli süreniz olması gerekir. 

Sağlığınız açısından dikkat etmeniz gereken önemli bir nokta varsa masajdan önce kesinlikle SPA  uzmanına bilgi vermeniz gerekir. Böylece vücudun herhangi bir yerine yanlış bir uygulama yapılmasından kaçınmış olursunuz. Dinlenme ve rahatlama amaçlı kullanılan SPA  merkezlerinde tam bir dinlenme ve rahatlama sağlamanız önemlidir. Bunun için cep telefonunuzu soyunma odasında bırakmanız önemli bir kuraldır. Bunlar dışında herhangi bir kural ya da ekstra bilgi için SPA  merkezine gitmeden önce görevlilerden yardım alabilirsiniz.

SPA  merkezinde müşteriler havlu, peştemal, bornoz ve terlik kullanır. SPA  havuzu ya da hamamda bikini, mayo gibi kıyafetler de kullanılabilir. Masaj esnasında vücutta kan dolaşımını etkileyecek herhangi bir lastikli malzeme bulunmaması önerilir.

SPA’DA HANGİ TAŞLAR KULLANILMALIDIR?

SPA  hizmetlerinde taşlar ön plana çıkıyor. Kristal ve doğal taşların yardımıyla çok daha arındırıcı ve güçlü bir etki yaratan SPA sağlıklı olma yolunda en büyük yardımcılardan biri olarak karşımıza çıkıyor. SPA  masaj nedir? Doğal taşların kullanımı, aromatik yağlar ve su birleşerek vücutta iyileşmelere destek oluyor. Doğal taşlar, ortamın enerjisini temizlemek için nasıl bir odada bulunduruluyorsa bedenlerin de enerji merkezlerine yerleştirilebiliyor. Böylece SPA’nın etkisi bir üst seviyelere çıkıyor.

Kristal taş terapileri ile bütünsel terapi uygulamaları yapılırken kasları ve eklemleri rahatlatmak hedefleniyor. Zihinsel yorgunlukları ortadan kaldırması ile oldukça popülerler. Taşlar aracılığı ile ortaya çıkan frekanslar, çakraların ihtiyaç duyduğu desteği sağlıyor. SPA’da kullanılan taşlar ve faydalarını inceleyelim.

Ametist taşı: SPA  merkezinde en sık görmeye alışkın olduğumuz doğal taş ve kristaller içinde ametist yer alıyor. Ametist, pozitif enerji taşı olarak tanımlanıyor. Rengi ve ışıltısı ile bulunduğu ortama dinginlik ve sakinlik getiriyor. Ametistin taç çakra üzerinde etkisi ortaya çıkıyor. Taç çakranın dengesiz çalışması durumunda ruhsal olarak bazı dengesizlikler, yetersizlikler ortaya çıkmaya başlar. Ametist bu durumu ortadan kaldıracak frekansı yaymakla ünlüdür.

Selenit taşı: Olumsuz enerjilerin ortadan kalkmasına yarayan değerli bir taştır. Beyaz renge sahip olan selenit, negatif enerjiyi temizler ve titreşimi yükseltmeye yardımcı olur. Yarattığı bu etkiler sayesinde ise SPA  deneyimini daha huzurlu bir hale gelir. Selenit taşı, temizleyici enerjiler taşıdığı için maneviyatla ilişkilendirilir. Dolayısı ile taç çakra üzerinde etkilidir. Depresif ruh halini ortadan kaldırır. Selenit taşı sayesinde zihniniz olumsuz düşüncelerden arınır.

Rose kuvars: Pembe kuvars diye de anılan rose kuvars, en temel doğal taşlardan biri olma özelliğine sahiptir. Rose kuvars, öz sevgi ve aşkı temsil eder. Taşıdığı pozitif enerjiler ile düşüncelerin rahatlamasında etkilidir. Rose kuvars özellikle cilt bakımı uygulamalarında uygun ürünlerle birleştiğinde çok daha güçlü bir masaj etkisi yaratıyor. Tabi ki kalp çakrasını temsil eder. 

Yeşim taşı: Saflığın, dinginliğin ve uyumun sembolü. Zihninizi yorgunluktan  arındırmada oldukça etkili. Yeşim taşı, zihninizdeki karışıklıkları, düşünce fırtınalarını dizginleyerek odaklanmayı güçlendiriyor. Yeşim taşı, özellikle son yıllarda cilt bakımında sıklıkla tercih ediliyor. Antioksidan ve gençleştirici etkisi çeşitli yüz masaj aletleriyle birleştiğinde bakım rutinlerinizi keyifli hale getiriyor. Yeşim taşının da kalp çakrası üzerindeki etkisi bilinir.

SPA’DA NE KADAR SÜRE KALINMALIDIR?

SPA hizmeti süresi, kişinin ihtiyaçlarına göre değişiklik göstermekle birlikte 20 dakikadan 60 dakikaya kadar uygulanabilir. Son günlerde oldukça fazla karşımıza çıkmaya başlayan Nail SPA  ne demek? Ellerin gereksinime göre tırnak dahil tüm bölgeye uygulanan El SPA yöntemidir. Bakımın temel amacı, olası sorunların giderilmesi ya da sorunların yavaşlatılmasını sağlamaktır. İlk olarak ayrıntılı bir analiz yapılır. Ellerin ihtiyacı belirlenir ve tırnak kökündeki ölü hücreler temizlenir. Tırnakların kesilmesi, törpülenmesi de bu sürece dahildir. Nail SPA  ile peeling, özel serum uygulamaları, anti-aging uygulamaları yapılır. Yaklaşık bir saat süren uygulama sonucunda eller hem daha sağlıklı hem daha rahatlamış hale gelir.


SPA KİMLER İÇİN ZARARLIDIR?

Günümüzün uygulanan SPA uygulamaları ölü deriden arınmayı sağlayan mükemmel peeling uygulamalarıdır. SPA sırasında su, aromatik yağlar ile tamamlandığında mükemmel sonuçlar ortaya çıkarır.

SPA insanların günlük yorgunluklarını atmaları, vücutlarındaki bazı rahatsızlıkları ortadan kaldırmaları için oldukça etkili bir yöntemdir. Ancak, bazı hastalıklarda durum değişir. SPA yapmadan önce kişi varsa rahatsızlığını merkeze iletmelidir. Özellikle bazı durumlarda SPA’dan faydalanmamak daha doğru olacaktır.

  • Yakın zamanda herhangi bir kalp rahatsızlığı ya da operasyonu geçirmiş ya da geçirecek   olan kişiler için uygun değildir.
  • Kanser hastaları, aktif tüberküloz hastaları, aşırı yüksek ve düşük tansiyonu olanlar için uygun değildir.
  • Epilepsi ya da benzeri nöbet riski taşıyan, ileri düzeyde kalp, karaciğer ve böbrek yetmezliği olan hastalar için uygun değildir.
  • Kanamalı hastalıkları olan, yüksek ateş ve ishalle seyreden çeşitli hastalıkları yaşayan, 39 derece. üzerinde seyreden bir ateşle gribal enfeksiyon yaşayan hastalar için de uygun değildir.
  • Astım hastaları, hamile ve lohusa kadınlar, kontrol altına alınmamış şeker hastaları da riskli gruplar içinde yer alır.

SPA NASIL İNŞA EDİLİR?

SPA  merkezleri, profesyonel ekipler tarafından hizmet veren insan sağlığında fiziksel ve zihinsel birçok tedavide önemli yere sahip olan alanlardır. SPA  merkezleri kişiyi içeri girdiği andan itibaren rahatlatan, kendini iyi hissettiren alanlar olmalıdır. SPA  hizmetinde, alanında uzman bir kadronun verdiği hizmetler başarıya ulaşabilir. SPA  merkezi içinde çeşitli uygulama alanları bulunur. Havuz, sauna, tuz odası, masaj odası, hamam bunlara iyi birer örnektir. 

Her birinin kişiyi rahatlatıcı farklı etkileri olması için konseptlerinde de farklılıklara yer vermek gerekir. Öncelikle kişinin istek ve ihtiyaçlarını karşılamalıdır. SPA  merkezleri Hidroterapi (Su Terapisi), Thalasso Terapi (deniz suyu terapisi), Balneoterapi (kaplıca suyu terapisi), Çamur banyoları gibi çeşitli uygulamalarla hizmet vermektedir. Bazı merkezler SPA  manikür uygulama alanları da oluşturur. SPA  manikür nedir? Sadece vücut değil ellerin ve tırnaklarında düzenli bakıma ve ilgiye ihtiyacı vardır. El ve tırnak bakımını destekler. Aynı zamanda tırnak etlerinin sorunsuz bir şekilde uzamasını sağlar. SPA  manikür ve pedikür işleminde pens ve makas gerekli görülürse kullanılır. Tırnak etinin makasla temizlenmeden geriye itilmesi sağlanır. Bu aşamada çeşitli yağlar ve tırnak eti çıkarıcılar devreye girer.

SPA  inşa aşaması da çeşitlidir. SPA  hazırlık aşamasına geçmeden önce projelendirilmelidir. Proje detayları müşteriler ile işbirliği içinde geliştirilir. Tüm süreçler müşterilerin beklentilerini ve ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde optimum düzeyde tutulur. Tasarım süreci en önemli basamaklardan biridir. Müşteriler de tasarım ekibi ile birlikte sürecin içinde yer alır. Öncelikle uygulama alanı başta olmak üzere kullanılacak malzemeler ve tüm ekipmanlar özenle konumlandırılmalıdır. Tüm bu unsurlar göz önünde bulundurularak konsept belirlenir. Proje adım adım ortaya çıkarken müşterilere genel proje bütçesini belirleyecekleri tüm detaylar bir çizelge şeklinde iletilir.

Uygulama aşamasında ise projelendirilen hizmetlerin uygulamaları gerçekleşir. İnşaat malzemeleri ve çeşitli dekorasyon öğeleri bir araya getirilerek müşteri memnuniyetinin sağlanmasına yönelik tüm çalışmalar tamamlanır. Son aşama ise bakımdır. Yapılan inşaatın bitmesiyle süreç tamamlanmaz. Kaliteli bir hizmet gelişmesi için düzenli olarak bakım çalışmaları yapılır. SPA’nın nerelerde inşa edileceğine bir göz atalım.

Kulüp SPA : Bir üyelik sistemidir. Günlük kullanıma dayalı spa aktiviteleri gerçekleşir.

Yolcu Gemisi-Cruise SPA : Yolcu gemilerinin içinde konumlandırılan SPA  hizmetidir. SPA  hizmetlerine ek olarak profesyonel tedaviler, terapiler, kişisel egzersiz çalışmaları da yer alır.

Günlük SPA (Day SPA): Sıklıkla adını duyduğumuz SPA  çeşitlerinden biridir. Günübirlik olarak hizmet veren SPA  merkezlerinde gecelik konaklamalara yer verilmez. Kullanıcılar zihin ve beden yorgunluklarını atmak için tercih eder.

Ziyaret Destinasyon SPA: Fiziksel sağlığı korumak amacıyla profesyonel ekipler tarafından verilen hizmettir. Kullanıcılar rahatlatmak ve iyileşmek için bu hizmet programlarında tesislerde konaklama yaparlar.

Sağlık/Tıbbi SPA : Tedavi amacıyla sunulan geleneksel yöntemler ile modern SPA hizmetlerini birleştiren uygulamadır. Sağlık personelleri de bu merkezlerde yer alır.

Termal/Kaplıca SPA: Doğal mineralleri içeren aynı zamanda termal su ya da deniz suyu ile yapılan hidroterapi ve SPA  uygulamaların olduğu SPA’dır.

Otel/Resort SPA : Bir otelin içinde profesyonel ekipler tarafından hizmet veren SPA  uygulamalarıdır. Bu merkezlerde kişilerin iyileşmesi amaçlanır.

SPA İNŞASINDA HANGİ MALZEMELER KULLANILMALIDIR?

SPA merkezlerinde kısa bir süre kalınsa bile günün bütün stresi ortadan kalkar. Bu sebeple SPA  merkezlerinde çeşitli malzemelere ihtiyaç duyulur.

  • Buhar odası armatürleri,
  • Havuzlar,
  • Kar odası,
  • Buz çeşmesi,
  • SPA wellness duşları,
  • Sauna losyonu gibi SPA  malzemeleri olmazsa olmazlardır.

Ayrıca SPA  da destekleyici bazı ürünler kullanılır. Aromatik yağlar, taşlar ve uzman görüşü ile No SPA  bunlara örnektir. Peki, No SPA  nedir?  No-SPA, ürogenital organların, sindirim ve dolaşım sistemi üzerinde yer alan düz kasların rahatlamasına yardımcı olan bir destekleyicidir. Doku kan dolaşımını da geliştirir.

SPA’DA HANGİ FAYANSLAR KULLANILIR?

Hamam, havuz ve SPA’lar,  ısı ve nemin en yoğun olduğu alanlardır. Isı ve neme karşı dayanıklı özel fayanslar ile döşenmelidir. Seçimlerinizde aşınmaya karşı etkili havuzlarda kullanılan klor gibi kimyasallara dayanıklı ürünlere yönelmelisiniz. Baskılı fayanslar havuzlarda, yıllarca kullanılabilir. Çeşitli desenler ve renkler kullanabileceğiniz SPA  merkezlerinde fayans seçimi SPA  koşullarına uygun olmalıdır. Atmosferi tamamen değiştirecek fayans modelleri içinde en önemli kriter kalitedir. tarafından kullanıcı ile buluşturulan birbirinden kaliteli ürünler içinden zevkinize ve alanınıza en uygun fayans seçenekleri ile buluşmanın tam zamanı!

Birbirinden farklı ölçülere sahip olan fayanslar SPA  döşemesinde rahatlıkla kullanabileceğiniz özelliklere sahip. Porselen karolar, üretim aşamasında kullanılan özel teknikler sayesinde havuz seramiği ile karşılaştırıldığında çok daha dayanıklıdır. Silver Travertine, Piazza Azur, Universal havuz içi karoları, porselen anti bakteriyel karo ve diğer porselen karo çeşitleri Serapool Porselen farkıyla sizlerle buluşuyor.

Serapool Porselen, müşterilerine bir havuzun tasarımında kullanmak istedikleri tüm özellikleri aynı anda bulma imkanı sunuyor. Kalite anlayışı ile çıktığı yolda, hijyene ve uzun ömürlü ürünlerin üretimine önem veriyor. Titizlikle hazırlanan her desen, renk ve detaylarıyla estetiği ön plana çıkarıyor. Hayallerinizi gerçekleştirmeniz için her geçen gün tasarımlarınızın özel bir parçası olmak için çalışıyor. Yenilikçi bakış açısıyla çözümler üretmeye devam ediyor. Butik üretim yaklaşımı ile hareket eden Serapool Porselen, her havuza özel çalışma hazırlıyor, her müşterinin zevkine ve amacına uygun ürünler sunuyor. Serapool Porselen, kullanıcısının estetik ve hijyenik yaşam alanında, mutlu anlar yaşamasına şahitlik ediyor.

Birçok hastalığın tedavisinde yardımcı etkileri olan SPA, SPA  romatizma hastalığında da etkili sonuçlar verebilir. Peki, İltihabi romatizma hastalığına verilen addır.

SPA İNŞA ETMENİN MALİYETİ NEDİR?

SPA  inşası maliyetini oluşturan birçok unsur bulunmaktadır. Alanın büyüklüğüne bağlı olarak ıslak zemin döşemesi, havuz, terapi odası ekipmanları, çalışanların maliyetleri hepsi bir bütün olarak değerlendirilmelidir. Başta maliyet yüksek gibi görünse de iyi bir hizmet ile getirisi de yüksek olacaktır.

SPA MERKEZLERİ İÇİN PORSELEN KAROLAR